Нападателят Оливие Жиру е готов да се върне във Висшата

...
Нападателят Оливие Жиру е готов да се върне във Висшата
Коментари Харесай

Жиру иска да се върне на Острова през лятото

Нападателят Оливие Жиру е подготвен да се върне във Висшата лига, и по-точно - в лондонски клуб. Френският деец има контракт с сегашния си клуб Милан дамо до лятото. Финалистът от Световното състезание в Катар беше звезда за Арсенал и Челси, а в този момент той е подготвен да се завърне в британската столица, където да играе за някой от другите локални отбори, в случай че могат да му обезпечат желаната заплата, твърди The Sun.

Евертън се опита да притегли Жиру в последните часове от януарския трансферен прозорец, само че нападателят не искаше да грае за тим толкоз надалеч от столицата. Ако напусне „ Сан Сиро “, 36-годишният нападател ще желае да се завърне в Англия, където лондонските Уест Хем Юнйтед, Фулъм, Кристъл Палас и Брентфорд могат да бъдат негови евентуални дестинации, изключително, откакто „ чуковете “ и „ орлите “ изпитват проблеми с отбелязването на попадения този сезон.

През тази камания Жиру води офанзивата на Милан и е записал седем гола и четири асистенции на сметката си. Той мина в италианския първенец през лятото на 2021-а година след деветгодишен престой в Англия, където първо прекара шест години на „ Емипатс “, преди да премине на „ Стаморд Бридж “.

Френският национал завоюва ФА Къп общо четири пъти, както и Шампионската лига с Челси през 2021-а година. Най-добрият му сезон през сезон 2015/2016, когато вкара 24 гола за Арсенал във всички шампионати. Може би голът, с който той е запомнен най-вече, е този против Кристъл Палас през 2017-а година, когато осъществя попадение в жанр „ скорпион “.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР