Нападателят на ЦСКА 1948 Николай Хаджиниколов даде обширно интервю за

...
Нападателят на ЦСКА 1948 Николай Хаджиниколов даде обширно интервю за
Коментари Харесай

Хаджи: Няма кой да спре ЦСКА 1948 за Първа лига

Нападателят на ЦСКА 1948 Николай Хаджиниколов даде обстойно изявление за клубния уебсайт, в което приказва за атмосферата в отбора на Валентин Илиев, за задачите и бъдещето на тима от Трета лига.

Хаджиниколов дойде в тима от Пирин Разлог, където беше капитан и водач на отбора. Техничарят в офанзива се утвърди титуляр в схемата на Валентин Илиев, играе по едно и също време на няколко поста.

Хаджи има стабилен опит в професионалния футбол с екипите на Ботев Враца, Видима, Банско, Бдин, Сливнишки Герой, Септември Симитли. Ето какво показа за клубния уебсайт 30-годишният нападател, който към този момент има 3 гола за „ армейцит “е.

- Ники, от Разлог подвигнаха скандал при решението да заиграеш в ЦСКА 1948, ще има ли спомагателен заряд за теб мачът с Пирин в неделя?

- Не мисля, че е имало скандал. Разбрахме се по естествения метод. Просто се изписа малко повече. По принцип Разлог ми е на сърце, там сътворих семейство, детето се роди в този град. Нямам нищо срещу тях, капитан съм им бил много време. Нямам проблеми и с момчетата, които останаха в тима. Аз съм в ЦСКА, ще дам на 100 % да победим.

- Едва ли някой познава по-добре от теб играта на Пирин, няколко думи за идващия ни противник?

- Пирин беше изоставен от няколко футболисти, не са същият тим. Почти половината титуляри са нови. Сигурно са поработили и са се сработили. Но всичко зависи от нас, в случай че се раздадем на 100 %, ще спечелим мача. Не се и колебая.

- ЦСКА 1948 има преднина от 4 точки на върха, спокойни ли сте за промоция в „ Б “ група?

- Докато не свърши шампионата, не би трябвало да се отпускаме. Задачата е да вземем мачовете до края на есента, да натрупаме още по-хубава преднина. Така ще сме малко по-спокойни.

- Вихрен ли е най-големият противник?

- В нашата група всеки може за загуби от всеки. Чак такава опасност няма, като знам опциите на противниците. Пак споделям, всичко зависи от ЦСКА 1948.

- Започна като дясно крило сезона в ЦСКА 1948, след това игра на съвсем всички позиции в офанзива, къде се чувстваш най-добре?

- Аз съм играл на всички тези позиции и в предходните тимове. Вече зависи от треньора, той преценя. Ротацията е непрекъсната, всеки от сътрудниците ми в офанзива може да играе на разнообразни постове. Това е хубаво. Просто тактиката зависи от противника.

- Ти и Гущеров сте нови в тима, само че явно стартирате да градите отличен синхрон?

- От мач на мач нещата стават все по-добре, усещаме го. Имаме доста положително съгласие и с него, и с Йоан, и с Гъргоров.

- Ролята на Гъргоров в ЦСКА 1948?

- Емо е един от най-хубавите футболисти в България изобщо. Истинско наслаждение е да играеш с него. Той придава огромна класа. Непрекъснато ни демонстрира. Учи ни. Но да ви призная, аз такова наслаждение от работата в колектив не съм имал през кариерата, а съм бил на много места. Атмосферата е съвършена, споделям го откровено.

- Как намираш изискванията в клуба, може да направиш съпоставяне с професионалния футбол?

- На равнище „ А “ група, изрично. Тук нещата са от доста висока класа.

- Разкажи малко повече за себе си, от кое място потегли във футбола?

- Роден съм в Овча купел, започнах в школата на Славия, само че играх малко в Септември, до момента в който изляза от юношеския футбол. От моя набор май единствено аз останах.

- Да запитвам ли от кой тим си бил като дете? Защото всеки, който идва в ЦСКА или Левски, се кълне във честност?

- Ще бъда почтен, като дете нямах някакви пристрастия. Нормално, като играеш в школата на Славия – изпитваш благосклонности към този клуб. Но ЦСКА е най-великият тим в България. Излишно да се разяснява. Нося фланелката, нося тима и в сърцето си.

- Честен отговор, по тази причина ще попитам отново честничко – къде би се класирал този отбор на ЦСКА 1948 в „ Б “ група?

- В „ Б “ група се играе по-лесно от Югозападната „ В “. Казват го всички, а и аз съм го изпитал много пъти. С леко укрепване ЦСКА 1948 ще завоюва „ Б “ група, това го споделям най-отговорно. Много добре знам класата на отбори в „ Б “ група.

- Разкажи освен това за фамилията?

- Спортно семейство сме. Съпругата Кристина беше волейболистка, след това стана треньор. Имаме момиче на година и девет месеца - Ивана. Не пропущат мач на ЦСКА. На трибуните са постоянно с моя татко.

- Отборът в чужбина?

- Барселона е тимът.

- Последно, в Етрополе вкара превъзходен фаул. Имал ли си и други сходни осъществявания в кариерата?

- О, да. Винаги съм упражнявал особено фаулове. И в други тимове са разчитали на мен. Но в ЦСКА 1948 има много положителни фауладжии. Треньорът дефинира двама или трима за всеки мач. Вече на терена сами се разбираме кой тъкмо да извърши удара. Зависи от позиция, от това по какъв начин се чувстваш. Хубавото е, че всеки може да изненада вратаря.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР