Нападателят на Реал (Мадрид) Винисиус Жуниор ще оглави специална комисия

...
Нападателят на Реал (Мадрид) Винисиус Жуниор ще оглави специална комисия
Коментари Харесай

Винисиус ще оглави нова комисия на ФИФА за борба с расизма

Нападателят на " Реал " (Мадрид) Винисиус Жуниор ще оглави специфична комисия на Международната футболна федерация (ФИФА), формирана от футболисти, която ще се бори с дискриминирането и расизма във футбола. Това разгласи президентът на ФИФА Джани Инфантино пред " Ройтерс ".

беше обиждан на расистка основа от почитатели на " Валенсия " в мач през май, а това беше десети подобен случай, в който играчът е обиждан, единствено през този сезон в Ла Лига.

Инфантино съобщи, че с изключение на налагане на дисциплинарни санкции против клубовете, ФИФА ще подхваща правосъдни дейности при случаи на расизъм във футболни мачове.

" Няма да има повече футбол с расизъм. Мачовете би трябвало да бъдат спирани незабавно, когато нещо такова се случи. Стига толкоз. Помолих Винисиус да води група играчи, която ще показа по-стриктни санкции против расизма, а те ще бъдат въведени от всички футболни управляващи по света. Трябва да чуем футболистите и те би трябвало да работят в по-сигурна среда. Много сме съществени за това ", сподели Инфантино.

 Бразилия ще играе с африкански тимове в акция против расизма Бразилия ще играе с африкански тимове в акция против расизма

и Испанската футболна федерация бяха призовани да вземат по-сериозни ограничения за битка с расизма. Според Инфантино ограниченията би трябвало да са на международно равнище.

" Расизмът не е проблем единствено в Испания. Съществува в доста, доста други страни. Заради това би трябвало да вземем общи ограничения и да се борим с него по целия свят. Трябва държавните управления да схванат, че би трябвало да образоват децата в учебните заведения по отношение на расизма, тъй като това е публичен проблем, само че е проблем и на футбола. Трябва да стопираме мачове, да наложим по-сериозни санкции и това би трябвало да бъде координирано с локалните управляващи. Расизмът е незаконно деяние. ФИФА към този момент ще завежда каузи против причинителите. Невъзможно е повече да го толерираме ", сподели още Инфантино.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР