Нападателят на Реал Мадрид Винисиус Жуниор нарече Ла Лига и

...
Нападателят на Реал Мадрид Винисиус Жуниор нарече Ла Лига и
Коментари Харесай

Винисиус нарече Ла Лига и Испания расистки

Нападателят на Реал Мадрид Винисиус Жуниор назова Ла Лига и Испания расистки, откакто получи обиди на расова основа от трибуните по време на неделния мач с Валенсия, изгубен с 0:1. Привърженици на домакините на Местая станаха причина за прекъсване на срещата за 10 минути.
През втората част Винисиус получи червен картон поради удар в лицето на Уго Дуро от Валенсия.

" Това не бе нито първият, нито вторият, нито третият сходен мач за мен. Расизмът е нещо обикновено в Ла Лига. За федерацията очевидно също е по този начин. Тъжен съм. Първенството, което преди принадлежеше на Роналдо, Кристиано и Меси, в този момент принадлежи на расистите. Прекрасна страна, която ме одобри и която обичам, само че която реши да покаже имидж на расизъм пред света. Съжалявам за испанците, които не са такива, само че през днешния ден в Бразилия Испания е известна като страна на расизма. Аз съм мощен и ще извървя целия път против расистите, даже да е надалеч отсам ”, написа Винисиус в Туитър.

Президентът на Ла Лига Хавиер Тебас отговори на мненията на Винисиус, като го помоли да бъде по-информиран за това какво може да се направи в случаи на расизъм.

" Тъй като тези, които би трябвало да ти обяснят какво е това и какво може да направи Ла Лига в случаи на расизъм, се опитахме да ти разбираем сами, само че ти не се появи на нито една от двете контрактувани дати, които самичък изиска ", съобщи Тебас, обръщайки се към Винисиус.
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР