Нападателят на Реал Мадрид и националния тим на Франция Карим

...
Нападателят на Реал Мадрид и националния тим на Франция Карим
Коментари Харесай

Бензема няма да обжалва присъдата си за съучастие в изнудване

Нападателят на Реал Мадрид и националния отбор на Франция Карим Бензема се отказал от обжалването на едногодишната си условна присъда за съучастничество в изнудване на някогашния му съотборник Матийо Валбуена, оповестяват международните организации.

Освен една година затвор условно, Бензема получи и санкция в размер на 75 хиляди евро, а на Валбуена трябваше изплати обезщетение от 80 хиляди евро. Според обвиняването, футболистът е насърчил съотборника си да заплати рекет на група изнудвачи, с цел да бъде непокътнат в тайната компрометиращ полов запис.

Скандалът от 2015-а се отрази на кариерата на 34-годишния нападател, който бе оставен отвън националния тим на родината си в продължение на 5 години. Той се завърна в състава на Франция за Евро 2020.

Адвокатът на Карим Бензема Юго Вигие съобщи пред френския вестник L'Equipe, че футболистът е решил да се откаже от обжалването, само че продължава да отхвърля, че е направил противозаконни дейности.

„ Клиентът ми е отпаднал от този развой. Присъдата е правосъдна истина, само че не е действителността. Карим Бензема постоянно ще декларира своята непорочност в тази спекулация “, разяснява Вигие.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР