Нападателят на Пари Сен Жермен - Килиан Мбапе, отбеляза първото

...
Нападателят на Пари Сен Жермен - Килиан Мбапе, отбеляза първото
Коментари Харесай

Мбапе стана най-резултатният играч в историята на ПСЖ

Нападателят на Пари Сен Жермен - Килиан Мбапе, означи първото попадение при успеха на тима си против Ланс с 3:1 в мач от 31-ия кръг на френската Лига 1. Попадението бе под номер 139 за французина във френското състезание с екипа на парижани.

С това Мбапе стана резултатният състезател в историята на клуба, изпреварвайки уругвайския нападател Единсон Кавани, който означи 138 пъти по време на престоя си във френския хегемон. На трето място в листата е неуморимият Златан Ибрахимович, който се разписа 113 пъти.

Мбапе поддържа реномето си на топ стрелец и в ефикасен сезон в това число и през сегашния сезон. От началото на акцията той се включи в 35 от срещите на Пари Сен Жермен във всички, вкарвайки в тях 31 гола и правейки 7 асистенции.

Двадесет от попаденията на 24-годишният нападател паднаха в Лига 1. С това той се трансформира в едвам четвъртият футболист в топ 5 шампионатите на Европа този сезон, който минава “кота-20 ”.

Другите трима в този лист са играчите от Премиър лийг - Ерлинг Холанд (Манчестър Сити) и Хари Кейн (Тотнъм), и състезателят от италианската Серия “А ” - Виктор Осимен (Наполи).
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР