Нападателят на Пари Сен Жермен Килиан Мбапе е представил списък

...
Нападателят на Пари Сен Жермен Килиан Мбапе е представил списък
Коментари Харесай

Мбапе атакува реда в ПСЖ с удивителен лист претенции

Нападателят на Пари Сен Жермен Килиан Мбапе е показал лист пред клуба с няколко основни свои условия. Единствено удовлетворяването на тези условия ще задържи французина във френския първенец, твърди журналистът от „ Сънди Таймс” Дънкан Касълс.

През предишния месец 20-годишният футболист хвърли шах шефовете на ПСЖ при приемането на премиите си от Профсъюза на футболистите в Лига 1. Тогава звездата на парижани шокира с думите, че може би е пристигнал моментът за нов план, от който да стане част.

Никой в клуба не очакваше сходно нещо, още по-малко на събитие от подобен темперамент. Затова в този момент в ПСЖ настанаха смутни времена, защото с изключение на Мбапе и другата звезда в офанзива – Неймар, всекидневно е обект на спекулации, пращащи го назад в Барселона.

Според Касълс точно вътрешната конкуренция сред двамата е причина Мбапе да търси или излаз посредством трансфер, или тотална смяна във вътрешния ред. „ Мбапе усеща, че към този момент е надминал Неймар по степен на значимост за ПСЖ на терена”, разяснява Касълс за подкаста „ Трансфър Уиндоу”.

„ Сега той желае да му бъде обезпечено, че от идващия сезон ще играе като „ деветка”, като централен нападател вместо Кавани и Неймар, който даже не играе постоянно. Мбапе желае този пост единствено за себе си.”

„ Също по този начин е поискал да извършва дузпите. Той можеше да завоюва „ Златната обувка” предишния сезон, в случай че бе почнал да ги извършва по-рано. Той усеща, че клубът е задължен да му разреши да бие дузпите. С тяхна помощ можеше да вземе този трофей.”

„ Освен това е поискал ПСЖ да играе в друга тактическа сграда. Той желае да бъде централен нападател в скица 4-4-2. Това беше схемата, при която за първи път сподели гения си в Монако.”

Според Касълс френският национал също по този начин е изискал да получава надалеч по-голям % доходи от своите имиджови права. ПСЖ би трябвало да задоволи всяко от настояванията на Мбапе, с цел да подсигурява неговото оставане.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР