Нападателят на Левски Жуниор Мапуку обяви, че е щастлив в

...
Нападателят на Левски Жуниор Мапуку обяви, че е щастлив в
Коментари Харесай

Мапуку: Делио Роси е шефът на семейство Левски

Нападателят на Левски Жуниор Мапуку разгласи, че е благополучен в клуба и няма никакъв проблем с наставника Делио Роси. Френският голмайстор даде изявление в предаването " Преди кръга " по Диема Спорт.

- В последния мач против Дунав стартира на нетрадиционна за теб позиция - от ляво на офанзивата, вкара гол и даде асистенция. Как се усещаше на тази позиция?
- Чувствам се добре на тази позиция, само че е доста мъчно да се играе там. Трябва с изключение на да участваш в офанзива и да се връщаш и да помагаш на бранителите. Но за мен е добре да играя там за момента. Чувствам се добре.

- Колко мъчно ти беше да свикнеш да играеш отляво, имайки поради, че си до в този момент си играл на върха на офанзивата?
- Не е елементарно. Аз не съм толкоз физически устойчив. Аз съм по-бърз, имам скорост. За да играеш вляво, би трябвало и да се връщаш в отбрана. Трудно ми е, само че се пробвам да дам всичко от себе си за тима.

- Ако останеш на тази позиция какво очакваш от себе си - повече голове, или повече асистенции?
- За тази позиция е значимо първо да мислиш за отбраната, преди да се включваш в офанзивите, с цел да бележиш. Трябва да помагаш на левия защитник. Трудно е да комбинираш играта и в отбрана и в офанзива. Но да, от тази позиция мога и да отбелязвам и да оказвам помощ на тима.

- И ти приказваш за играта в отбрана - това ли беше ключът към завръщането ти в игра? Да се научиш да се връщаш по- постоянно в обратно?
- Не е елементарно да играеш отляво. Случва се за пръв път в живота ми. Трябва да работя още. Може би да смъква килограми, с цел да мога да търча повече, когато играя там. Ще дам всичко от себе си за тима.

- Преди мача с Дунав имаше тежък интервал, в който не играеше толкоз доста. Какво промени в играта си, или в тренировките, с цел да спечелиш доверието на Делио Роси още веднъж?
- Аз постоянно имам вяра на треньора. Той е шефът. Аз нямам проблем с него. Относно себе си - не съм трансформирал нищо. Тренирам интензивно, влагам се оптимално. На разположение на треньора съм, той прави избора. Аз имам вяра на него и продължаваме да работим по този метод.

- Как се усеща един професионален футболист, когато не получава доста игрово време? Какво минава през главата ти в този интервал?
- Трябва да мислиш за футбол преди да заспиш. След това се събуждаш и отново би трябвало да мислиш за футбол. По всяко време би трябвало да мислиш за футбол, тъй като това е вторият ми живот, след фамилията, което е преди всичко. Трябва да мислиш за футбол, без значение дали играеш или не. Трябва да останеш фокусиран и да изчакаш шанса си. А когато треньорът ти даде късмет, както на мен против Дунав, би трябвало да го грабнеш и да накараш треньора да е удовлетворен от теб, в случай че преди този момент не е бил. Същото е и с президента на клуба. Ние сме в огромен тим. Всеки ден, всякога би трябвало да надграждаш равнището си.

- В последния мач вкарахте 4 гола, до къде съгласно теб може да стигне Левски през този сезон, в случай че продължавате да играете толкоз офанзивно?
- Ние сме състезатели. Играем против експерти, не е елементарно. Според мен треньорът знае ключа за това по какъв начин да бележим във всеки мач. Започнахме да вкарваме много голове и се надяваме да приключим в добра позиция, тъй като сме Левски.

- Говорейки персонално за теб - досега имаш 5 гола в шампионата. Поставил ли си си някаква цел - съответен брой голове, който искаш да вкараш през сезона?
- Лично, аз не се усещах добре. Имах неприятен интервал, само че подобен е животът. Трябва да продължа да работя интензивно и може би ще въвеждам още голове, не знам. Божа работа е.

- Мислил ли си за съответен брой голове?
- Това е Левски, това е огромен тим. Трябва да играеш мощно преди всичко. За тима си. Чак по-късно можеш да мислиш за себе си и за вкарването на голове, тъй като въпреки всичко аз съм нападател. Но първо - ти си в Левски, би трябвало да играеш мощно за почитателите, за притежателя, за треньора. Първо играеш за тима, по-късно за себе си.

- Предстои ви мач против Пирин. В предходната среща ти влезе като запаса и вкара три гола. Какви са очакваш от срещата на следващия ден, имайки поради, че Пирин е в серия от две следващи победи?
- Пирин е добър тим, би трябвало да сме фокусирани и да работим интензивно, с цел да можем да спечелим трите точки. За мен - не знам дали ще стартира като титуляр, само че би трябвало да съм фокусиран и да се опитам да отбележа, с цел да оказа помощ на отбора си.

- За край: Щастлив ли си тук в Левски?
- Да, благополучен съм. Както видяхте и след гола ми, всичките ми съотборници пристигнаха при мен, тъй като знаят че сме като семейство. Трябва да продължим по този начин.

ВСИЧКО ЗА ПЪРВА ЛИГА

Първа лига, сезон 2017/2018 - телевизионна стратегия
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР