Нападателят на Филаделфия Флайърс Шон Кутюрие ще пропусне старта на

...
Нападателят на Филаделфия Флайърс Шон Кутюрие ще пропусне старта на
Коментари Харесай

Нова травма в гърба вади Шон Кутюрие от игра за неопределен период от време

Нападателят на Филаделфия Флайърс Шон Кутюрие ще пропусне старта на подготовката на отбора и въобще не е ясно дали ще бъде на линия за началото на новия сезон в Националната хокейна лига.

29-годишният център не е играл от 18 декември предходната година, а на 11 февруари тази година претърпя интервенция на гърба.

В началото на предходната седмица Кутюрие заяви, че се усеща по-добре и че чака да стартира пълноценна подготовка със съотборниците си, само че в последните дни е получил нова контузия.

За момента от Филаделфия считат, че нападателят ще отсъства единствено няколко седмици, само че съгласно медиите в Съединени американски щати става дума за дискова херния. Ако тази диагноза бъде доказана, Кутюрие ще пропусне най-малко още няколко месеца, в случай че не и целия иден сезон.

През предишния сезон Филаделфия завоюва 12 от 29 мача с Кутюрие в състава си, а в пет други взе точка. Без него отборът реализира едвам 13 триумфа в 53 срещи.

Шон Кутюрие беше определен от Флайърс с осмия пик в драфта през 2011 година. Той има 180 гола и 280 асистенции в 721 мача в постоянния сезон и 10 гола и 12 асистенции в 39 срещи в плейофите за купа " Стенли ".

Новият сезон в Националната хокейна лига ще стартира на 7 октомври.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР