Нападателят на Черно море Радослав Василев донесе победата на националния

...
Нападателят на Черно море Радослав Василев донесе победата на националния
Коментари Харесай

Футболист на Черно море донесе победа на България над Норвегия в Лигата на нациите

Нападателят на Черно море Радослав Василев донесе успеха на националния тим на България по футбол с 1:0 над Норвегия в Лигата на нациите. Състезателят на " моряците " се появи на терена като запаса в 50-ата минута. Осем по-късно Василев съумя да се разпише. Това бе втора победа за нашите в новосъздадения шампионат. 

Радослав беше прецизен в 58-ата минута. Продължителна акция отдясно, която мина през Василев, Иванов, Краев и Страхил Попов, беше приключена ужасно от деветката на " трикольорите ", който прати топката неспасяемо във вратата на Йорщайн с глава, откакто засече центриране на Попов.



Селекционерът Петър Хубчев беше заставен да прави смяна малко преди започването на мача. Първоначално декларираният измежду титулярите Симеон Славчев се контузи на загрявката и по този начин от първата минута стартира капитанът на Берое Мартин Райнов. 



Гостите започнаха по-добре срещата, като в 5-ата минута Пламен Илиев избави " лъвовете ". Йонсен бе оставен самичък против него на няколко метра, само че стражът с отличен инстикт мазета в корнер.
Високата преса затрудняваше извънредно доста играчите на България, които нито успяваха да задържат топката, нито да създадат продължителна или рискова офанзива.

В 21-ата минута Йохансен стреля настрана от вратата на Илиев. В 35-ата минута публиката се разсъни, откакто Десподов финтира неприятелски състезател и центрира, само че Иванов беше изпреварен от Мелинг. Капитанът Йохансен направи доста сериозен пропуск в 38-ата минута, когато стреля от близко, само че последва рикошет, като топката мина на сантиметри от лявата греда на Илиев и излезе в корнер.

Райнов не реши добре подаване на Попов, а удар с глава на гостите беше избавен без проблеми от родния вратар. Илиев още веднъж избави " лъвовете " в 45-ата минута, когато светкавична контраофанзива на гостите беше приключена с удар на Йонсен, само че стражът парира.



В продължението Попов напредна добре, само че Краев беше изпреварен от бранител. При последвалия корнер Костадинов стреля отвън задачата.

На почивката Йонсен беше сменен от Сьорлот. Втората част стартира с жълт картон на Райнов и ново избавяне на Илиев, който отрази удар от фаул на Йохансен. Малко по-късно Кинг нахлу рисково и стреля, само че завоюва единствено корнер. 

Малко по-късно Радослав Василев размени Райнов, който играеше с контузия. Така Ивелин Попов се върна до Костадинов като опорен полузащитник.
При първата си добра офанзива България поведе. Това се случи в 58-ата минута, когато продължителна акция отдясно, която мина през Василев, Иванов, Краев и Страхил Попов, беше приключена ужасно от деветката на " трикольорите ", който прати топката неспасяемо във вратата на Йорщайн с глава, откакто засече центриране на Попов.

Играчите на Норвегия натиснаха, само че играчите на Хубчев, макар умората демонстираха самочувствие и се опитваха да запазят преднината. Удар с глава на Сьорлат беше избавен от Илиев, Иван Горанов и Кристиян Малинов замениха Десподов и Краев.
" Лъвовете " се бранеха, а в 88-ата минута Нордтвайт беше изпъден с червен картон. Въпреки това в последните секунди Бодуров се намеси пред Илиев.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР