Нападателят на Ботев Враца Дориан Бабунски бе избран за футболист

...
Нападателят на Ботев Враца Дориан Бабунски бе избран за футболист
Коментари Харесай

Дориан Бабунски: Можем да се надиграваме с всеки, мечтая за националния отбор

Нападателят на Ботев Враца Дориан Бабунски бе определен за футболист щ1 на втория кръг в Първа лига, откакто вкара и двата гола при триумфа на врачани над Левски с 2:0. Зад него останаха Дорин Ротариу от Лудогорец, Раел Лолала от Локомотив (София) и Живко Атанасов от Черно море.

"Благодаря на всички треньори, които са дали своят вот за мен, както и на съотборниците ми, тъй като без тях нямаше по какъв начин да печеля самостоятелната премия ", сподели македонецът в Пресклуб "България ".

"Баща ми и брат ми са футболисти и аз от доста дребен знаех, че също желая да върша това. Имаше и други спортове, само че футболът си е номер 1 ", съобщи Бабунски.

Той разкри и по какъв начин е избрал да пристигна във Враца. "Исках да се върна от Япония в Европа. Имаше контакт с Ботев (Враца). Гледах някои мачове на тима, преди да дойда. Хареса ми, че тимът играе добре с треньора Тони Здравков и във всеки мач основава доста положения. И това беше добър вид, с цел да развъртвам моя капацитет ", сподели още нападателят.

"Щастлив съм в Ботев. С новия треньор се усещам сигурен, усещам се водач на тима. Имам огромна отговорност и това ми даде мотивация да остана тук. Засега не виждам другаде. Искам да завърша сезона тук и да оказа помощ ", сподели Дориан.

"Ние сме тим с доста млади футболисти, има още накъде да се подобряваме. Но поддръжката от цяла Враца е феноменална ", сигурен е той.

"Беше забавно у дома, защото аз бях младеж на Реал Мадрид, а брат ми - на Барселона. Но аз почитам доста брат ми и Барса. Но ние бяхме експерти и постоянно сме си помагали ", разкри Бабунски.

"По метода, по който започнахме сезона, имаме вяра, че можем да се надиграваме с всеки тим в България. Нормално е и тук да има огромни тимове, които държат висок стандарт на всеки мач - Лудогорец, ЦСКА, Черно море стартира също доста добре ", счита македонецът.

"Защо да не ме наблюдават от националния тим на Северна Македония? Селекционерът ни избира най-хубавите играчи. Но и аз желая и бленувам да направя дебют за националния отбор ", призна Дориан Бабунски.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР