Нападателят на Арсенал Пиер-Емерик Обамеянг премина в Барселона със свободен

...
Нападателят на Арсенал Пиер-Емерик Обамеянг премина в Барселона със свободен
Коментари Харесай

Барселона взе Обамеянг със свободен трансфер

Нападателят на Арсенал Пиер-Емерик Обамеянг мина в Барселона със свободен трансфер в последните часове на януарския трансферен прозорец. Габонският национал имаше контракт за още 18 месеца с " артилеристите ", само че лондонският клуб бе подготвен да го пусне без трансферна сума, с цел да се освободи бюджета си от огромната му заплата в размер на 350 хиляди паунда на седмица. За последно Обамеянг игра за Арсенал на 6 декември, като скоро по-късно мениджърът Микел Артета му лиши капитанската лента поради дисциплинарно нарушение.

32-годишният голмайстор се е съгласил да получава доста по-малко пари на " Ноу Камп ", с цел да може да играе за Барселона. Каталунците имат проблеми със спазването на ограничаването на Ла Лига за бюджет за заплати, само че все пак взеха втори нападател от Висшата лига, откакто още в края на предходната година си осигуриха услугите на Феран Торес от Манчестър Сити.

От своя страна Арсенал остава единствено с двама чисти нападатели до края на сезона - Александър Лаказет и Еди Нкетия, като договорите и на двамата изтичат в края на сезона.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР