Нападателят, който уби две туристки от Германия, а още четири

...
Нападателят, който уби две туристки от Германия, а още четири
Коментари Харесай

Терористът от Хургада действал по инструкции на „Ислямска държава“


Нападателят, който умъртви две туристки от Германия, а още четири – от Армения, Чехия и Русия, бяха ранени в египетския курорт Хургада, е работил от името и под диктовката на "Ислямска страна ". Това е открило следствието все още, оповестява пред Bild източник от спецслужбите в Кайро. Той отбелязва също, че терористът е комуникирал с джихадистката формация посредством интеернет. Към момента обаче управляващите в Египет не удостоверяват публично тази версия, отбелязва РИА "Новости ".

Както към този момент стана известно, нападателят – 28-годишният Абдел Рахман Шабан, бе задържан. Към момента публично претекстовете за нападението остават незнайни. Една от версиите, които се ревизират, е че той страда от психологично заболяване.

Според изявленията в локалните медии се залага главно на две версии. Едната от които удостоверява информацията на Bild. Според изявления в някои египетски медии нападателят в действителност е изполвядвал идеологията на "Ислямска страна ". Освен това по време на разпитите бил декларирал, че живеел съгласно законите на Шериата.

В същото време обаче съгласно други излезли в пресата материали има и трета версия. И тя е, че нападението въобще не е обвързвано с "Ислямска страна " и тероризма, а повода за него е битов скандал.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР