Нападателят Атанас Илиев може да се счита за нов футболист

...
Нападателят Атанас Илиев може да се счита за нов футболист
Коментари Харесай

Атанас Илиев влиза в историята на Асколи

Нападателят Атанас Илиев може да се смята за нов футболист на италианския Асколи. Вчера той отпътува за Ботуша, където се очакваше да завърши своя трансфер в отбора от Серия Б.

Италианският клуб към този момент се е договорил с Ботев Пд за трансферната сума по договорката. Очаква се тя да бъде в размер на към 300 000 евро, което ще направи Илиев най-скъпото попълнение в Асколи досега. Преди него за 200 000 евро от Сиена е платен Микел Колоколо, написа " Мач Телеграф ".
 Асколи ще заплати 400 000 евро за Атанас Илиев
Асколи ще заплати 400 000 евро за Атанас Илиев

Остават дребни елементи преди оповестяването на прехвърлянето

Според информациите в италианската преса Илиев ще би трябвало да дебютира за Асколи на 11 септември в мача против Комо. Нападателят бе част от Ботев Пд малко повече от година. Той бе притеглен от Монтана през предишното лято и направи впечатляващ първи сезон, в който приключи с 16 попадения в 28 мача, като пред него в борбата за голмайсторската купа остана само Клаудиу Кешеру от Лудогорец.

Асколи притегля Атанас Илиев за заместител на своя голмайстор от предишния сезон - Риад Баич. Босненският нападател осъществя 12 попадения в 34 срещи, само че от новия сезон ще играе за отбора на Бреша. Настоящият треньор на Асколи е някогашният бранител на Фиорентина и Аталанта от 90-те години Андреа Сотил. През предишния сезон " кълвачите " приключиха на 16-о място от 20 тима в Серия Б.

Съотборник на Атанас Илиев на стадион " Чино и Лило Дел Лука " ще бъде добре прочут у нас футболист. Става дума за някогашния халф на ЦСКА Диего Фабрини, който се върна в Италия след престой в Динамо Букурещ. Най-голямото достижение в историята на Асколи е 4-о място в Серия А през сезон 1979/80.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР