Нападателите много разочароваха и трябва да се намери голаджия, заяви

...
Нападателите много разочароваха и трябва да се намери голаджия, заяви
Коментари Харесай

Емил Спасов: Работата на феновете не е да правят бойкоти

Нападателите доста разочароваха и би трябвало да се откри голаджия, съобщи някогашният състезател на сините

Бившият футболист на Левски Емил Спасов даде изявление пред " Тема Спорт ", в което направи равносметка на представянето на сините през есента. Славното крило на столичани уточни какво е нужно на отбора по време на зимния трансферен прозорец и даде оценка на Николай Костов. Той приказва и за престрелките сред управлението и проведените почитатели в последните седмици.

Г-н Спасов, краят на годината наближава и е време за равносметки. Каква би трябвало да бъде тя за Левски?

- Ако кажа, че Левски изпраща доста добра година, ще излъжа. През последните два месеца тимът не се показа, както би трябвало за подобен клуб, и то главно откъм резултатите. В множеството мачове отборът играеше настъпателен футбол и с огромно предпочитание, като изключим последните два дуела с Хебър (1:2) и Ботев Враца (1:0). Казах го и преди, главната причина сините да губят точки и да не побеждават е неналичието на попадения. Няма ги тези футболисти, които да приключват обстановките.

Това най-много си пролича, когато Уелтон отсъстваше. Определено той бе най-силният играч на Левски през есента и ясно се видя, че липсва, когато бе малтретиран от травма. Нападателите мъчно бележат и видяхте, че последните попадения, които вкараха сините, бяха дело на халфове или бранители. Това приказва доста неприятно за атакуващите футболисти в отбора. Знаем, че голаджии мъчно се намират.

На " Герена " от много време липсва подобен човек, който с лекост да приключва офанзивите. Разчитах на сегашните нападатели, само че за жалост множеството от тях ме разочароваха. Почувства се и спад в играта в отбрана, изключително след продажбата на Ноа Сонко Сундберг. Той беше измежду най-стабилните футболисти в тима. В обособени мачове се усети и неналичието на Хосе Кордоба, който също бе малтретиран от контузия. Много постоянно защитата се пропукваше и допускаше голове, а по-късно мъчно се връщаха.

Как оценявате и играта на Левски под управлението на Николай Костов?

- Много пъти съм го казвал, че тимът играе доста обичайно и добре при Николай Костов. Залага на настъпателен и пряк футбол. Такава е концепцията му и виждаме, че не я трансформира макар съперниците. Но съперниците се настроиха към стила на Левски.

Знаят към този момент, че се залага на висока преса и изтеглена линия. Използваха моментите, когато сините допускаха пространства в половината си и действаха на контраофанзива. Нормално е, аз в случай че съм треньор, ще направя същото - играеш затворено и организираш бързи контри, изключително виждайки, че Левски мъчно бележи попадения. Когато отбраната ти е добре подредена, възможностите да спечелиш точки против сините са огромни. Но нека тимът стартира да вкарва повече голове напролет.

Това ли би трябвало да е задачата през зимата - намиране на централен нападател?

- С оглед на това, че някои от футболистите не пожелаха да преподпишат договорите си, за мен вярно ще е да не играят през пролетния дял, в случай че не трансформират решението си. А може и да ги продадат. В последна сметка ще би трябвало да се търсят заместници на Краев и Петрис. Но доста мъчно се намират положителни свободни сътрудници, да не кажем, че е невероятно без пари да се привлекат качествени играчи. Левски го чака тежък полусезон.

Определено сините имат потребност от нападател, който да може да бележи голове, с цел да се осмисли трудът на целия тим. Човек, който да промени нещо в офанзива.

Какво е мнението ви за непрекъснатите престрелки сред управлението и проведените почитатели?

- Не желая да приказвам доста по тематиката, само че за мен почитателите би трябвало да поддържат тима, а не да командват и да вършат протести. Привържениците е належащо да оказват помощ с каквото могат, както го вършиха допреди 7-8 месеца. Дай Боже през новата година да се трансформират нещата и отново да се види обединението както бе преди година. Когато го имаше, нещата бяха съвършени. Отборът бе в доста положително положение и вървеше нагоре. Имаше всякаква поддръжка.

За страдание през последните месеци се нападат избрани кръгове. Не съм осведомен и не мога да кажа доста по тематиката. Знам, че сега на Сираков и другите хора от управлението им е доста мъчно. Отборът има потребност от поддръжка, а не от дестабилизация.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР