Нападатели са превзели танкер край бреговете на Аден, Йемен, предаде

...
Нападатели са превзели танкер край бреговете на Аден, Йемен, предаде
Коментари Харесай

Втори кораб с българи на борда отвлечен край бреговете на Йемен

Нападатели са завладяли танкер край крайбрежията на Аден, Йемен , съобщи Асошиейтед прес, като се базира на компанията оператор и компанията за морска сигурност Ambrey.

Танкерът Central Park е обвързван с Израел , като това ще е вторият транспортен съд, който е взет в плен от хутите, както и в границите на три дни против кораб. Миналия уикенд подкрепяната от Иран шиитска бойна формация отвлече. На борда му има и двама българи - капитанът и неговият асистент. 

На борда на кораба има 22-ма членове екипаж . Плавателният съд е с турски капитан, а екипажът е многонационален - има съветски, виетнамски, български, индийски, грузински и филипински жители. Плавателният съд транспортира цялостен товар фосфорна киселина.

Танкерът Central Park е на компанията оператор " Зодиак Маритайм " в Аденския залив ". Американски чиновник от защитата, поискал да резервира анонимност, удостоверява, че е осъществено такова нахлуване.

" Зодиак маритайм " показва плавателния съд като благосъстоятелност на Clumvez Shipping Inc. и определя  " хипотетичен случай, обвързван с пиратство ".
 Хутите с изискване за освобождение на кораба с българи на борда Обновена
Хутите с изискване за освобождение на кораба с българи на борда

Компанията-собственик няма връзка с плавателния съд, който се намира в пристанище Ходейда

Самата " Зодиак Маритайм ", основана в Лондон, е част от " Зодиак Груп " на израелския милиардер Еял Офер.

Никоя формация не е поела отговорност за акта за момента.

Аден се държи от силите, които са съдружници на интернационално приетото държавно управление на Йемен и водената от Саудитска Арабия коалиция, която се бори с подкрепяните от Иран бунтовници хуси . Теоретично тази част от Аденския залив е под контрола на тези сили и е много отдалечена от следената от хусите територия в страната. Освен това не е известно сомалийските пирати да работят в този регион, отбелязва още AP.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР