Нападател с автомобил прегази пешеходци в Източен Йерусалим, като уби

...
Нападател с автомобил прегази пешеходци в Източен Йерусалим, като уби
Коментари Харесай

Кола се вряза в хора на спирка в Йерусалим, има загинали и ранени

Нападател с автомобил прегази пешеходци в Източен Йерусалим, като умъртви двама и рани петима души, в това число дребни деца, съобщи АП, като се базира на израелската полиция.

Това е следващият случай на принуждение в града. Атаката била осъществена на автобусна спирка в Рамот - еврейско населено място в рамките на Източен Йерусалим.
 Българска телеграфна агенция
Напрежението в тази част от града, която е анексирана от Израел, а палестинците желаят за столица на своя бъдеща страна, се увеличи внезапно, откакто палестинец простреля там седем души на 27 януари. Това бе най-смъртоносното нахлуване в Йерусалим от повече от едно десетилетие.
 Българска телеграфна агенция
Полицията не разпознава незабавно починалите, само че медици споделиха, че оказват помощ на шестима души, в това число две деца в сериозно положение. По полицейски данни те са надлежно на 5 и 6 години.

Двама потърпевши са в тежко положение и в безсъзнание, а останалите двама са в умерено тежко положение, прибавиха цитираните медици.
 Българска телеграфна агенция
Полицията заяви, че нападателят е бил убит от служител на реда на мястото на офанзивата , съобщи Франс прес. Неговата идентичност не беше оповестена незабавно. Според полицията става дума за терористичен акт.
 Българска телеграфна агенция
Израел счита целия Йерусалим за своя неделима столица, а палестинците желаят източната част от града , която бе завладяна от Израел по време на войната в Близкия изток през 1967 година, да бъде столица на тяхната бъдеща страна, показва АП.

Израелският министър председател на Израел Бенямин Нетаняху разказа случилото се като терористична офанзива и подреди да бъдат подкрепени службите за сигурност и да бъдат задържани хора, близки до обвинения причинител на нападението, съобщи Ройтерс.
 БТА
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР