Нападател е обезглавил мъж в покрайнините на Париж, а след

...
Нападател е обезглавил мъж в покрайнините на Париж, а след
Коментари Харесай

Терор в Париж: Неизвестет обезглави учител и бе застрелян от полицията

Нападател е обезглавил мъж в покрайнините на Париж, а по-късно е бил прострелян от полицията, оповестиха френските антитерористични служби в петък вечерта.

Нападението е станало към 17:00 ч. (15:00 ч. централно гринуичко време) наоколо до учебно заведение в западно предградие на френската столица. Впоследствие бе доказано, че обезглавеният е преподавател по история, който неотдавна е посочил карикатури на пророка Мохамед в клас. Човекът е бил намушкан в гърлото и е умрял от раните си.

Нападателят е бил тежко ранен, откакто е бил прострелян от полицията в прилежащ град, оповестиха източници, близки до следствието.

Френските прокурори третират нападението като терористичен акт, който съответствува с процеса против хипотетичните съучастници на нападателите от " Шарли Ебдо " през 2015 година и идва седмици откакто мъж нарани двама души, които съгласно него са работили за списанието.

Министърът на вътрешните работи на Франция е на посещаване в Мароко, само че се завръща в Париж поради случая незабавно след диалог с премиера Жан Кастекс и президента Еманюел Макрон, оповестиха от кабинета му.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР