НАП започва информационна кампания „Къде е Бончето?, за да насърчи

...
НАП започва информационна кампания „Къде е Бончето?, за да насърчи
Коментари Харесай

Данъчните ще ни учат да си искаме касовата бележка в магазина

Национална агенция за приходите стартира осведомителна акция „ Къде е Бончето? ", с цел да насърчи жителите да изискват касови бележки при всяка покупка на стока и услуга, оповестиха от приходното ведомство.

Чрез обществеността ще бъде осведомена за изгодите от условието и съхранението на касовите бележки. В акцията ще вземат участие и доста известни персони, които ще споделят претекстовете си за какво постоянно изискват фискални бонове и какви изгоди им носи това.

Над 2.5 милиарда касови бележки са регистрирани в Национална агенция за приходите през последната една година, а 150 хиляди жители употребяват мобилното приложение на Национална агенция за приходите, с което могат да сканират QR кода на всеки фискален бон и да ревизират дали е същински. В последните години Национална агенция за приходите регистрира трайно нарастване на доброволното съблюдаване на данъчно-осигурителните условия, като приходите от налози и осигуровки за 2020 година доближиха 25 милиарда лева - с над 700 млн. лева повече от плануваното.

Изисквайки фискален бон жителите по едно и също време подсигуряват потребителските си права и понижават риска търговците да укриват доходи, допълват данъчните. Кампанията ще продължи 12 месеца, а повече информация може да се види във „ Facebook " страницата й.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР