НАП започна изпращането на електронни писма до самоосигуряващите се, с

...
НАП започна изпращането на електронни писма до самоосигуряващите се, с
Коментари Харесай

НАП изпраща писма за осигуровките, вижте защо

НАП стартира изпращането на електронни писма до самоосигуряващите се, с които им припомня, че до 30 април би трябвало да подадат декларация пример 6. Това е и срокът, в който би трябвало да заплатят и дължимите обществени и здравни осигурителни вноски.

Плащанията към Национална агенция за приходите може да бъдат осъществени по банков път, с пощенски запис или по интернет - бързо и без такси посредством виртуалния ПОС терминал на Национална агенция за приходите през услугата, налична на Портала за е-услуги на Агенцията. Без такси клиентите на Търговско дружество на Национална агенция за приходите Пловдив могат да преведат отговорностите си и посредством конфигурираните 15 физически ПОС терминали на работните места в салоните за обслужване.

От Национална агенция за приходите предизвестяват, че при положение на съществуване на непокрити отговорности, самоосигуряващите се лица в бъдеще могат да загубят  правата си за застрахователен стаж при пенсиониране за интервала, за който липсва съответното заплащане. Справка за размера на дължимите здравноосигурителни вноски и лихвите към тях клиентите на администрацията могат да създадат посредством електронната услуга " Здравноосигурителен калкулатор “.

Повече информация за попълването на осигурителни заявления можете да получите на телефон 0700 18 700 на цената на един диалог от цялата страна.

 
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР