НАП са имали опция да избират фирма, която прави хубави

...
НАП са имали опция да избират фирма, която прави хубави
Коментари Харесай

Двоен аршин: Министерствата на ПП избирали скъпи фирми заради „качество“, другите – най-евтиното

НАП са имали алтернатива да избират компания, която прави хубави ксерокопия на по-висока цена. Министерство на регионалното развитие трябвало да подберат т най-евтиния строител за пътищата
„ Чух да се приказват неистини от министър-предкседателя. Понеже аз две седмици чувам единствено неистини по мой адрес си нося директория с документи. По въпроса за възмутителните публични поръчки, по какъв начин си е приказвал с господин Трифонов за някакви проценти и по какъв начин, видите ли, той министър председателят желал 100% тежест за най-ниската цена и да няма никаква операция. Прекрасна концепция и аз ви предложих да го въведем със закон и да се вкара във всички организации. Ще излъжете ли пред народните представители, които са ни избрали? “. Това съобщи министърът на районното развиване в оставка Гроздан Караджов във връзка изказвания на Кирил Петков за диалози за проценти със Слави Трифонов.

Караджов запита за какво тази прелестна концепция за най-ниска цена при публичните поръчки не е въведена във всички министерства, Агенция Митници, Национална агенция за приходите. Министърът оповести част от направената от него инспекция за пуснати публични поръчки от разнообразни ведомства и организации, които се ръководят от Политическа партия. Той акцентира, че при множеството от тях цената има даже по-малка тежест от качествената оценка.  

Така да вземем за пример в Министерство на вътрешните работи за социална поръчка за съоръжение, оценката е 50 на 50. „ Значи моите чиновници да не могат да предложат 60 на 40 оценка, само че вашите от смяната да може. Малко е като Хитлер и Гьобелс, някой принизява хората “, съобщи Караджов.

В Министерство на околната среда и водите има пък има поръчка за картиране на местообитания за 800 млн. лв. при съответствие на кочеството 70 към 30 за цена.  

В просветителното министерство за надграждане на електронна система, програмен продукт от същата марка и го оценявате на 60%, а цената 40%.  

Агенция Митници – има 5 поръчки при, което качество варира 60% за качество при 40% за цена или други 70% на 30%.

Национална агенция за приходите – има една невероятна поръчка за даване на услуги за 7 милиона лв. при съответствие 50% на 50%. " Как авансово мерите качеството на ксерокопирни услуги, по какъв начин знаете компаниите по какъв начин авансово ще ксерокопират? А за пътищата не може да се реши? ", запита още Караджов.  

Министърът в оставка от Има Такъв Народ съобщи, че двойният стандарт е този който е поставил кол в колелото на обединението.  

„ Във вашия кабинет говорихме по тези въпроси и ми казахте: Виж искаш ли да ти кажа за какво ние желаеме да има инспекции от Народно събрание за заплащанията по тези планове. Не е тъй като не ти имаме вяра, ние не имаме вяра че ти ще откраднеш пари, само че не желая в случай че падне кабинета, оня в отсрещната постройка да се разплаща с компаниите. Ето това е истината за вашия прославен надзор и битка с корупцията в Министерство на регионалното развитие. Ето това е истината за вашия спектакъл за тази комисия. Защо, тъй като ви е боязън от длъжностен кабинет ли? Мен не ме е боязън от никой инспектор, лист по лист да ревизира “, съобщи Караджов.  

При встъпването на Кирил Петков на трибуната залата стартира да крещи „ мафия “.

„ Знаете ли по какъв начин това държавно управление може да бъде най-стабилното в нашата история, с няколко доста бързи хода, плащаме 3.9 милиарда на господин Караджов с неговите 40% за оценка в скритите стаи на Министерство на регионалното развитие. Борисов звъни на телефона и ние му споделяме добре няма да ви проверяваме, дясната страна млъква. А от ляво от където е Движение за права и свободи единственото което не би трябвало да се приказва е Магнитски “, съобщи от своя страна Кирил Петков.

Караджов пък напомни, че още до момента в който е бил длъжностен министър на финансите точно Асен Василев е желал да се разплати с 1.3 милиарда лв. към същите пътни строители, които назовава „ крадливи “, само че тогава без никаква инспекция и комисия.  
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР