НАП пресече Фискален контрол спря продажбата на 21 тона месо,

...
НАП пресече Фискален контрол спря продажбата на 21 тона месо,
Коментари Харесай

Пресякоха внос на 21 тона негодно месо

Национална агенция за приходите пресече Фискален надзор спря продажбата на 21 тона месо, негодно за консумация.

Звеното " Фискален надзор " в Национална агенция за приходите предотврати опит за осъществяване на 21 тона месо, което не е било предопределено за консумация от хора.

Стоката е била за храна за животни. На 15 ноември инспектори от Национална агенция за приходите слагат под наблюдаване месото. То било импортирано на територията на страната в камион, минал през Граничен контролно-пропусквателен пункт Видин.

Трябвало е месото да бъде разтоварено в Лясковец , само че тогава месото е трансферирано на различен камион.

Новият адрес за доставка на месото бил в Перник . Там инспекторите от " Фискален надзор " благодарение на сътрудниците си от ГДБОП са предотвратили разпространяването на негодното месо във вътрешната комерсиална мрежа .

Българската организация по сигурност на храните е наложила забрана на месото. Предстои месото да бъде унищожено.На същото място са открити и други храни, които също ще бъдат унищожени.

От началото на годината от Национална агенция за приходите са направили 260 000 инспекции на разнообразни коли. На 78 000 от тях са сложени механически средства за надзор. След инспекциите са наложени 1300 обезпечения, с цел да се избегне отклоняване от облагане, допълват от Национална агенция за приходите.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР