НАП посреща ръководителите на данъчните администрации на страните от ЕС

...
НАП посреща ръководителите на данъчните администрации на страните от ЕС
Коментари Харесай

НАП посреща ръководителите на данъчните администрации на страните от ЕС

НАП посреща ръководителите на данъчните администрации на страните от Европейски Съюз през днешния ден. Основната тематика на висшия конгрес e „ Визия за развиване на контролни действия и битката с данъчните измами “, обсъждана в подтекста на непрестанно разрастващите се осведомителни технологии и провокациите, които слагат пред европейските данъчни администрации.

Събитието беше намерено от изпълнителния шеф на Национална агенция за приходите госпожа Галя Димитрова. Според изпълнителния шеф на Агенцията измененията в стопанската система и общественото развиване на страните в Европа водят до потребността от трансформации в приходните администрации.

Според госпожа Димитрова европейските приходни институции могат да подобрят моделите си на работа, с цел да се противодейства на данъчните измами. „ Нашата съществена цел е да подтикваме доброволното осъществяване на отговорностите и най-много да сътворяваме настройка на мислене за партньорство сред приходните администрации и задължените лица “, акцентира госпожа Димитрова.

Министърът на финансите на България господин Владислав Горанов поздрави гостите на срещата и акцентира значимостта на събитието. По думите му единствено при съществуването на ясна визия за битка с данъчните измами, при засилена съгласуваност и тясно административно съдействие сред държавите-членки, могат да бъдат реализирани резултати, които да отговорят на упованията на европейските жители и бизнеса за стопански напредък и развиване, устойчиви обществени финанси, по-благоприятна среда за развиване на бизнес и вложения в Европейския съюз.

В събитието, с изключение на на ръководителите на данъчните администрации на страните-членки, присъединяване взеха и представители на Европейската комисия, Световната банка, Организацията за икономическо развиване и съдействие, Центърът за финансово развиване, Вътрешноевропейската организация на данъчните администрации и др.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР