НАП и БАБХ спипаха незаконен цех за колбаси.Незаконен цех за

...
НАП и БАБХ спипаха незаконен цех за колбаси.Незаконен цех за
Коментари Харесай

НАП и БАБХ спипаха незаконен цех за колбаси

НАП и БАБХ спипаха противозаконен завод за салами.

Незаконен завод за салами и магазин спипаха при инспекция ОДБХ-Пловдив, осведоми БАБХ.

Криминалните месари са хванати в град Раковски, Пловдивско. Акцията била осъществена благодарение на полицията и Национална агенция за приходите.

При неочаквана инспекция е открито, че в частен парцел са обособени пространства с хладилни камери за произвеждане на месни артикули от червени меса.

В хладилните камери и пред тях са открити замразено телешко месо, замразена сланина, охладени кебапчета, охладено мляно месо, охладени кюфтета, наденица в обвивка, салам в обвивка, буркани с варено свинско месо, в общо количество 648 кг и подправки в общо количество 26,5 кг.

Храните са без етикети, без идентификационна маркировка и без документи за генезис. Обектът не е регистриран, според Закона за храните.

За откритите нарушавания на притежателя са връчени предписание за прекъсване на цялата активност, предписание за възбрана, предписание за ориентиране за заличаване на храните, налични в обекта, както и покана за сформиране на акт за определяне на административно нарушаване.

В хода на друга инспекция в обект вид магазин е открито, че работи без регистрация по Закона на храните. В обекта не са открити храни с изминал период на валидност. На оператора е формиран акт за определяне на административно нарушаване и предписание за прекъсване на цялата активност.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР