НАП е консервативна и инертна система, тя е като самолетоносач

...
НАП е консервативна и инертна система, тя е като самолетоносач
Коментари Харесай

Георги Кадиев: НАП е като самолетоносач - взема завоите бавно

" Национална агенция за приходите е консервативна и инертна система, тя е като самолетоносач - взема завоите постепенно и ѝ би трябвало доста време. За два месеца се колебая, че ще има някакъв скок или спад на приходите ". Това съобщи пред БНР финансистът, заместник-министър на финансите в държавното управление на тройната коалиция и някогашен народен представител от Българска социалистическа партия. Той разяснява кадровите промени, направени от служебните министри на финансите и стопанската система.
Кадиев дефинира новите шефове на Национална агенция за приходите -, и на Агенция " Митници " -, като хора от системата и дефинира това като добър асортимент. По думите му това не може да се назова чистка, тъй като всеки финансов министър има право да назначи екипа, с който да работи.
 Кадиев: Съжалявам, че ИТН връщат мандата, имаха опция да свършат значими неща Кадиев: Съжалявам, че " ИТН " връщат мандата, имаха опция да свършат значими неща
" Политиката е изкуство да постигнеш оптималното с наличните средства. Съжалявам, че Има Такъв Народ връщат мандата. Имаха всички благоприятни условия да...
Според него освободената директорка на Национална агенция за приходите Галя Димитрова е трябвало да напусне поста още след:
" Тогава беше наложително тя да поеме отговорността, а също и финансовият министър ".
За промяната на Георги Костов като шеф на Кадиев съобщи, че постоянно е било противоречиво назначението му на този пост:
" Той в никакъв случай не е трябвало да става началник на " Митници ", тъй като тя не са Министерство на вътрешните работи, а е една доста строго профилирана активност с доста мъчно законодателство и съвсем цялата ѝ активност е регламентирана от европейски наставления.... Целта на Агенция " Митници " не е да мачка компаниите и да се бори с контрабандата - това е несъмнено 5% от активността ѝ, 95% е да обслужва компаниите ".
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР