Наоми Осака заяви, че е напълно съпричастна към Ник Кирьос

...
Наоми Осака заяви, че е напълно съпричастна към Ник Кирьос
Коментари Харесай

Наоми Осака: Гледах на Кирьос като на брат


Наоми Осака съобщи, че е изцяло съпричастна към Ник Кирьос и би могла да разбере обстоятелството, че на моменти той се поддава на напрежението. Изявлението ѝ идва няколко дни откакто австралиецът неколкократно насочи обидни реплики към съдията Карлос Бернардес по време на мача си против Яник Синер в Маями, а поради невъздържаното си държание стартира втория сет с гейм пасив.

Осака разкри, че Кирьос е осъществил контакт с нея след отпадането ѝ в трети кръг на миналогодишния US Open и неколкократно са разговаряли по тематиката с психологичното здраве на спортистите. Комуникацията посред им е траяла и по-късно, като двамата даже организираха взаимна подготовка преди шампионата в Индиън Уелс.

„Не знам дали Ник би желал да приказвам за това, само че предходната година той ме потърси след US Open. Беше ми доста забавно да го опозная, защото не бях напълно сигурна що за човек е той отвън корта. Противно на това, което демонстрира в някои от мачовете си, той в действителност е доста общителен и учтив. Обсъждали сме обстановката с психологичното здраве на спортистите в днешни дни, само че не сме задълбавали доста в темата“ – показа четирикратанта шампионка от Големия шлем пред NBC.

Интервюиращият напомни, че Кирьос се изрече в поддръжка на Осака откакто бе унизена от почитател по време на мача ѝ против Вероника Кудерметова в Индиън Уелс, на което японката отговори „В началото на професионалната ми кариера постоянно следих играта ѝ държанието му, тъй като той към този момент беше в Тура отдавна и мислех че обстановките, в които се намираме, са доста сходни. Сега може да звучи смешно, само че гледах на него като на брат, защото изпитвахме едни и същи затруднения“.

„В никакъв случай не желая да обидя Ник и се надявам той да не го одобри неправилно, само че постоянно съм считала, че държанието му е типично за човек, който мъчно понася напрежението. Понякога се огъва под натиска на почитателите и медиите, както и на личните си страсти. Това е чувство, което изцяло разбирам“ – добави някогашната №1.

През последните месеци Кирьос на няколко пъти съобщи, че се пробва да бъде образец за подражателство за децата и подрастващите. Макар да счита, че това е доста благородно, съгласно Осака този блян има и своята негативна страна.

„Мисля, че двамата с Ник имаме разнообразни способи да се оправяме със напрежението. Той има много отговорности, като да вземем за пример желанието му да оказва помощ на децата. Напоследък даже на тренировките му има доста деца, които желаят да го гледат. Знам, че на него му харесва и това е изцяло разбираемо, само че сходно нещо може да е нож с две остриета, защото това би могло да докара до в допълнение напрежение“ – приключи двукратната шампионка на US Open.

Гастролът на Ник Кирьос в Съединени американски щати не е завършил. Следващата седмица той ще вземе присъединяване в ATP 250 шампионата в Хюстън, където ще изиграе първия си мач на клей от съвсем три години насам.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР