Наоми Осака стана първата тенисистка, която се класира за 1/2-финала

...
Наоми Осака стана първата тенисистка, която се класира за 1/2-финала
Коментари Харесай

Осака сложи край на приказката за Сие в Мелбърн

Наоми Осака стана първата тенисистка, която се класира за 1/2-финала на тазгодишното издание на Australian Open. Шампионката от 2019 година в Мелбърн записа относително лесна победа против огромната изненада в шампионата Су-Вей Сие. Японката се наложи с 6:2, 6:2 за малко повече от час игра и направи още една крачка към трофея.

35-годишната Су-Вей Сие, която започва конкуренцията с триумф над нашата Цветана Пиронкова, направи страховит шампионат дотук и отстрани тенисистки от ранга на Бианка Андрееску, Сара Ерани и Маркета Вондрушова. Днес обаче представителката на Таван нямаше отговор на доста по-добрата игра на Осака.

Първият сет бе относително равносилен, само че Осака печелеше значимите точки. Тя направи пробив в четвъртия гейм, с цел да поведе с 3:1, а по-късно съумя да го затвърди, въпреки че трябваше много да се потруди и самата тя да избавя две точки за пробив. Сие съумя да се задържи в сета, печелейки идващия си сервис-гейм, само че силите и не стигнаха за нищо повече и тя загуби идващите два гейма и Осака затвори сета с 6:2 в своя изгода.

A winner’s smile
— Tennis GIFs (@tennis_gifs)
Вторият сет се разви по много подобен метод, като разликата бе, че този път японката проби още във втория гейм и доста по-добре контролираше протичащото се на корта. Сие не се съобщи, само че бе явно, че няма нито сили, нито класа, с цел да обърне развоя на мача, а с нов пробив в края Осака подпечата триумфа си с ново 6:2 в своя изгода.

Така Осака се класира на 1/2 край в Мелбърн за повторно в кариерата си. Там тя чака победителката от конфликта сред Симона Халеп и Серина Уилямс.
Снимки: ©Getty Images
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР