Наоми Осака сподели, че работата с психолог е една от

...
Наоми Осака сподели, че работата с психолог е една от
Коментари Харесай

Осака: Казват, че съм се завърнала, но никога не съм си тръгвала


Наоми Осака показа, че работата с психолог е една от главните аргументи за положителното ѝ показване на шампионата в Маями. Четирикратната шампионка от Големия шлем надви над Белинда Бенчич и се класира за първия си край от повече от година насам. Осака разяснява кои съгласно нея са били най-важнитем оменти в дуела, като също по този начин разяснява упованията си за идния мач с Ига Швьонтек и разкри за какво носи слушалки на конференциите си.

„Много хора споделят, че съм се завърнала, само че не мисля, че в миналото съм си тръгвала, в случай че това ви звучи разумно. Това, че не играх доста през последните месеци, не трансформира обстоятелството, че не съм серпантина да бъда част от Тура. Имаше шампионати, в които отпаднах рано, само че все пак тенисът ми бе на положително равнище. Може би някои почитатели, които не гледат тенис постоянно, считат, че не съм се класирала за етапите, на които би трябвало да съм, само че не мисля, че има тенисистка в света, която би желала да играе против мен в първи кръг. Понякога се случва по този начин, че напрежението и страстите ми пречат. Това е първият ми край от доста време насам, тъй че сигурно мога да кажа, че шампионатът е добър за мен. Това, което би трябвало да направя, е да привикна още веднъж да играя постоянно в сходни мачове и нещата още веднъж ще стартират да се получават“ – разяснява японката на конференцията след мача.

„Дали съм сюрпризирана, че доближих до финала? И да, и не. Малко е необичайно, тъй като от няколко седмици насам работя с терапевт, който ми оказа помощ да погледна нещата от друга вероятност. Няма да кажа са какво си приказваме. Ще споделя само, че тя ми оказа помощ да осъзная доста неща. Аз съм очвек, който е привикнал да взема решение самичък проблемите си, и за това се изненадах какъв брой бързо успяхме да изградим солидна връзка между тях и да ме накара да ѝ се доверя. Това беше първият ми трисетов мач от много време насам и демонстрирах, че към момента владея нужната убеденост, с цел да спечелвам такива двубои“ – добави двукратната шампионка на Australian Open.

На въпроса кои съгласно нея са били най-важните моменти в мача, Осака отговори „Мисля, че играх добре в първия сет, въпреки резултатът да не бе в моя изгода. В началото на втория си споделих, че в случай че желае да ме победи, ще би трябвало да ме изнесат на носилка от корта, тъй като щях да се боря до дъно за всяка топка. В последна сметка пред мен се откриха благоприятни условия, от които съумях да се възползвам. Беше сложен мач, само че в действителност имах потребност от такава победа. Когато виждам записа от този мач, ще превъртам моментите с бекхенда на Белинда, защото бе страхотен“.

Японката разяснява и по какъв начин е съумяла да обърне развоя на конфликта след несполучливия за нея първи сет. „Била съм в сходни обстановки и преди. Казах си, че това е добра опция да покажа какъв брой съм съзряла през последните месеци. Опитах се да не дублирам грешките, които съм допускала в предишното. Помислих си също, че на трибуните има доста хора, които са платили, с цел да ме гледат, и би трябвало да им се отблагодаря подобаващо“.

Осака разяснява и идния край против Ига Швьонтек. Полякинята ще се стреми да усили победната си серия и да завоюва „Слънчевия дубъл“, до момента в който някогашната №1 ще играе за своята трета WTA 1000 купа след трофеите в Индиън Уелс през 2018 година и Пекин през 2019 година

„Помня, че играх против Ига в Торонто, когато тя към момента навлизаше в Тура. Още тогава си споделих, че това момиче е страховит спортист. Движението по корта като че ли не ѝ костваше безусловно никакво изпитание. Невероятно е, че реализира толкоз доста триумфи, само че към момента е стимулирана да продължава да печели. Помня по какъв начин незабавно след купата ми в Индиън Уелс трябваше да играя против Серина на старта в Маями и направи не знаех какво да мисля. Точно по тази причина е необикновено, че Ига към момента е в шампионата и че в понеделник ще бъде №1 в ранглистата. Тя е страхотна и в действителност се веселя за всичко, което ѝ се случва“.

Двукратната шампионка на US Open получи и един много забавен и непредвиден въпрос – за какво носи слушалки по време на конференциите си.

„Защото по този начин имам опрощение да не приказвам с някого, в случай че не искам“ – отговори шеговито международната №77. „Не знам, аз не виждам никакъв проблем. Нося ги и по коридорите, защото в множеството случаи не познавам никого там, а е някак необичайно непрекъснато да виждам в земята. Слушалките ми служат за нещо като преграда и също по този начин ми оказват помощ да дефинирам ритъма си“.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР