Наоми Осака спечели Australian Open за втори път в кариерата

...
Наоми Осака спечели Australian Open за втори път в кариерата
Коментари Харесай

Осака победи американка за втора титла на Australian Open

Наоми Осака завоюва Australian Open за повторно в кариерата си след безапелационен триумф на финала над Дженифър Брейди - 6:4, 6:3. Японката не остави никакви шансове на съперничката си от Съединени американски щати, а дуелът продължи единствено час и 19 минути.

Титлата е четвърта за 23-годишната Осака в шампионатите от Големия шлем (US Open 2018 и 2020, Australian Open 2019 и 2021). Тя остава непобедена във финални мачове.

По пътя към трофея " Дафне Окхърст " Осака даде единствено един сет на съперничките си. Това се случи в осминафинала с Гарбине Мугуруса (4:6, 6:4, 7:5), когато отрази и два мачбола.

Брейди, която е 24-а в света, в профил единствено две сложени (Дона Векич 28-а и Каролина Мухова 22-а) преди да стигне до финалния в мач. В него класата сред нея и Осака беше огромна.

вукратната шампионка в Мелбърн реализира трета победа в четири срещи посред им. Единственият триумф на Брейди е от 2014 година, а през предходната година Осака я победи на полуфинал в US Open преди да вдигне трофея в Ню Йорк.

" Още след мача ми на US Open знаех, че Дженифър ще реализира триумфи и ще ми сътвори огромни проблеми. Моят тим е и семейство за мен, тъй че тази купа е и за тях. Благодаря доста на почитателите, които се завърнаха, а това за нас е нещо несравнимо, дава ни доста повече мощ ", сподели Осака след дуела.

Тя разказа присъединяване си във финалите от Шлема като " невероятна привилегия ".

С купата Осака ще се изкачи с една позиция в международната класация до второто място, изпреварвайки Симона Халеп. Брейди ще направи скок до 13-ото място в света.

" Поздравления за Наоми и нейният екип. Определено си вършите работата доста добре след всички тези триумфи. Съжалявам, в случай че съм разочаровала хората, които имат вяра в мен ", сподели финалистката от Съединени американски щати след срещата.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР