Наоми Осака ще започне своя сезон на клей на турнира

...
Наоми Осака ще започне своя сезон на клей на турнира
Коментари Харесай

След две години Наоми Осака се завръща в турнирите на клей, ще участва с уайлд кард в Руан

Наоми Осака ще стартира своя сезон на клей на шампионата в Руан, който започва на 15 април. Организаторите оповестиха, че японката ще взе участие с уайлд кард в главната скица.

Бившата №1 в света ще се състезава на алена настилка за първи път след Ролан Гарос 2022, когато отпадна в първия кръг от Аманда Анисимова. Последната й победа в мач на клей бе в първия кръг на шампионата в Мадрид преди две години.

Японката стана майка през юли предходната година, а през януари се завърна от отпуска по майчинство. Осака доближи до четвъртфиналите в Доха през февруари.



Осака се причислява към финалистката от Ролан Гарос през 2021 година Анастасия Павлюченкова и шампионката от финалите на WTA през 2022 година Каролин Гарсия. В шампионата ще вземат участие също 16-годишната сензация Мира Андреева, някогашната шампионка на US Open Слоун Стивънс и възраждащата се някогашна №1 в света Каролина Плишкова.

Турнирът бележи развиване, като за първи път този сезон ще бъде от категория WTA 250 и на клей на закрито. Предишните му две издания през 2022 година и 2023 година бяха събития от календара на конкуренциите WTA 125 на твърди кортове на закрито, извоювани надлежно от Марина Заневска и Виктория Голубич.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР