Наоми Осака се намираше под номер две в световната ранглиста,

...
Наоми Осака се намираше под номер две в световната ранглиста,
Коментари Харесай

Историята се повтори: Осака беше спряна от Анисимова на втори пореден Шлем!

Наоми Осака се намираше под номер две в международната класация, когато започва миналогодишния Ролан Гарос и беше спечелила последните два шампионата от Големия шлем. Точно по това време японката стартира да изпитва съществени проблеми с психологичното си здраве и съобщи по какъв начин няма никакво желание да извършва отговорностите си към медиите в Париж, което докара до сериозна санкция и всеобщо публично неодобрение. В последна сметка Осака сама реши да се отдръпна от шампионата и след това отсъстваше за дълго време от корта. Бившата номер едно обаче продължаваше да не съумява да прогони личните си демони и изпадна от топ 100 при започване на сегашния сезон.

Всички тези събития ни накараха да се запитаме дали още веднъж ще забележим в миналото азиатката в нейната оптимална форма. Тогава нещата внезапно се обърнаха напълно в положителен проект за четирикратната шампионка от Шлема, която стартира да работи с психолог и наподобява този ход се оказа сполучлив за нея, тъй като тя доста скоро по-късно откри място на финала в Маями и изрази упоритости по какъв начин още следващата година би желала да си върне водачеството в класацията на WTA.

Съдбата пък в този миг още веднъж реши да подложи Осака на мъчно тестване, защото тя получи контузия в петата на десния крайник и имаше опция да изигра единствено два мача на клей до началото на Ролан Гарос. На всичкото от горната страна Наоми трябваше да се изправи против 27-ата сложена Аманда Анисимова, чиито изяви са впечатляващи през цялата 2022-ра и точно американката в профил Осака на тазгодишния Аустрелиън Оупън.

Днес значително случилото се в Мелбърн се повтори и Анисимова за втори следващ път се оказа непреодолимо затруднение за японката в Големия шлем. 20-годишната състезателка образно показва за какво е някогашна полуфиналистка в Париж и не отпусна нито сет на именитата си съперничка - 7:5 6:4. Това маркира едвам третото отпадане на някогашната номер едно в откриващия стадий на " мейджър " съревнование през цялата ѝ кариера, а американката си обезпечи конфликт с надарената Дона Векич в идващия стадий на шампионата.

Срещата започва с бърза замяна на пробиви, само че Анисимова първа стабилизира своето подаване и се откъсна напред с 3:1 гейма. Изведнъж Осака увеличи доста оборотите си на игра, като постоянно пласираше ретурите си с отлична дълбочина и доста скоро възвърна паритета в резултата. Японката даже поведе и не беше надалеч от реализирането на съдбоносен пробив, единствено че поставената тенисистка се окопити и още веднъж пое нещата в свои ръце, с цел да прибави първия сет към актива си.

По-високоранкираната състезателка продължи да бъде на висота и през втората част, достигайки постоянно до благоприятни условия за брейк на съперниковия начален удар. Все отново четирикратната " мейджър " шампионка продължи да се бори и действаше с огромна доза храброст във значимите моменти, което я задържаше в мача, но силите ѝ се изчерпаха в края и Анисимов осъществя пробив в седмия гейм. Впоследствие някогашната полуфиналистка навакса пасив от 0:40 на личен сервис и постави точка на разногласието посредством гръмък бекхенд уинър по правата.

Job done ✅ is into the second round, dismantling Naomi Osaka 7-5 6-4.
— Roland-Garros (@rolandgarros)

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР