Нао Сайто е само на 19 години, но успя да

...
Нао Сайто е само на 19 години, но успя да
Коментари Харесай

От мечта до реалност: Японски модел със Синдром на Даун дефилира в Париж

Нао Сайто е единствено на 19 години, само че съумя да покори стилния свят, като дефилира по време френската седмица на модата. Носейки рокля, въодушевена от японското кимоно, и с необятна усмивка, тя чупи стандартите за хората със Синдром на Даун в стилната промишленост.

Сега Нао показва японската модерна мода на международно равнище, пишат локални медии. 

Тя е момичето със Синдром на Даун, което се опълчи на всички упования

„ Беше занимателно, само че бях и много обезпокоена ”, споделя младата японка, откакто фантазията ѝ да дефилира по време на най-голямото фешън събитие на годината се сбъдна.

Пътят на Нао до стилния подиум

Нао стартира своята кариера на модел преди пет години, до момента в който балансира сред професионалните си задължения и визити на центрове за подкрепяне на хора с увреждания.

9 медала на европейските игри по лека атлетика в град Падуа завоюваха младите спортисти

19-годишното момиче обаче страда от понижен мускулен тонус поради заболяването си и мъчно стои изправена. Въпреки това Нао все по-силно желае да сбъдне фантазията си.

Предизвикателствата пред младия модел не свършват дотук. Освен компликациите с ходенето Нао има и други здравословни проблеми, което постанова да бъде оперирана над 40 пъти. Днес обаче тя има голям брой участия на стилния подиум.

Една сбъдната фантазия - дебютът на Нао на фреската седмица на модата

Куклата има черти, характерни за хората със Синдрома на Даун

Възможността на Нао да взе участие като посетител модел по време на френската седмица на модата в Париж се сбъдва през януари след присъединяване в телевизионно шоу.

Трогнат от историята ѝ, Макото Окубо - програмен началник на план за разпространение на задачите на Организация на обединените нации за стабилно развиване, се свързва с Нао за присъединяване в стилното събитие на годината.

Той има вяра, че историята на младото момиче може да въодушеви и други младежи с увреждания да покажат гения си пред света.

Съвместният план е на Съюза на артистите в България и Федерацията за адаптивна Физическа интензивност

Така, облечена в алено алена рокля, Нао дефилира на подиума в Париж пред погледа на целия свят.

Участието на Нао Сайто по време на френската седмица на модата не е единствено персонална победа, само че може да послужи като ентусиазъм и за други младежи с увреждания по света. Сега Нао насочва погледа си към Съединените щати и се надява нейната история да помогне.

Стажант-репортер: Дара Сапунджиева

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР