Нана Гладуиш два пъти пребори коварната болест рак и вече

...
Нана Гладуиш два пъти пребори коварната болест рак и вече
Коментари Харесай

След две срещи с коварния рак, 48-годишната Нана сподели: Чувствам се изненадващо добре!

Нана Гладуиш два пъти пребори подлата болест рак и към този момент е в ремисия. Водещата на „ Съдебен спор ” организираше лекуването си в Израел, която се слави с една от най-хубавите си лечения. Сега тя още веднъж е там, само че този път мотивът е благополучен – синът й ще взе участие в тенис шампионат. „ Отне ми 2 години, 6 месеца и 7 дни да стъпя още веднъж в Тел Авив - моят втори дом. След 2 часа полет се почувствах още по-нелепо за пропуснатото време. Но виждам единствено напред … и се любувам на сегашното. Изпращам ви слънце и обятия! ”, написа русокоската в обществената мрежа.
Гладуиш се надява проблемите със здравето й да останат в предишното и обикалянето по лечебни заведения най-накрая да спре. Тя е извънредно признателна на изреалските експерти, които са избавили живота й. Телевизионерката нееднократно е признавала, че е предпочела да се лекува в чужбина поради по-доброто равнище на опазване на здравето. С днешна дата смее да твърди, че не е сбъркала в преценката си. Нана към този момент е добре, само че пътят, който измина в битката с жестоката болест, бе дълъг и бодлив.

За страдание обаче, подлите злокачествени формирания предизвикаха гибелта и на баба й, и на татко й. Интересна детайлност е, че преди баща й да се спомине, водещата имала оракулски сън. Това се случило малко след сватбата й с англичанина Джонатан. Тогава тя сънувала родителя си, с който ималa доста мощна връзка. Той се явил, с цел да й заяви, че са „ останали 9 ”.  Нана не предположила смисъла на съновидението, само че в реалност тъкмо след 9 дни татко й умрял.

След време водещата видяла насън и спонтанния си аборт . Опитала се да го пренебрегва и да се концентрира върху бременността си, само че мрачните мисли я застигали. Черното събитие не закъсняло и Нана изгубила бебето.

За благополучие, идната бременност на Гладуиш приключи сполучливо, а синът й Джейсън към този момент е на 12 години. Преди да роди живо и крепко бебе обаче, тя още веднъж се сблъскала със съществени проблеми.  Когато схванала, че носи живот в утробата си, водещата се разболяла от шарка и лекарите предложили да направи аборт, тъй като съществувал риск за плода. Тя се съветвала с други експерти и най-после взела решението да задържи детето, макар опасността от увреждания. Борбената русокоска имала чувството, че развръката този път ще бъде позитивна и шестото й възприятие не я подвело.

Н ай-злокобен обаче бил сънят на Гладуиш, обвързван с рака. Точно когато животът й изглеждал напълно спретнат, с Джонатан пътували по света и се радвали на сина си, тя видяла насън умрялата си баба. Възрастната жена упорствала Нана да тръгне с нея, само че водещата проплакала, че още не се чувствала подготвена. „ Не бързай тогава, имаш още време! ”, изрекла бабата и дори прецизирала тъкмо какъв брой години оставали на внучка й.

Тв звездата е разказвала, че този сън в действителност я тормозил и дълго не успявала  да го не помни, тъй като съгласно него нямало да доживее до дълбока напреднала възраст - годините, които й оставали, не били 20, 30 или 40, а много по-малко. Скоро по-късно я диагностицирали с рак и светът й се сринал, мисълта за заболяването я преследвала, а бъдещето й се коствало ужасно и неразбираемо.

„ През 2012 година ми откриха рак на гърдата. След като прекосих сполучливо лекуване, пет години всичко беше отлично, само че от много време вардя нещо в загадка. Сега пристигна време да го споделя с вас. Отново имам рак. Този път на другата гърда ”, показа Нана в ефира на предаването „ Съдебен спор ” през 2017 година.

Тв водещата демонстрираше забележителна воля и като че ли нищо не съумява да я пречупи. Тя в никакъв случай не е вярвала в клюките, че е станала жертва на проклинание или черна магия – по думите й доста хора са минали през сходни тествания, с цел да научат житейските си уроци. Гладуиш се старае да мисли положително и макар тежките моменти, има вяра в щастливия завършек на своята история.

„ След втората онкологична диагноза живях 4-5 месеца без да одобрявам храна. Само ближех плодове. Заради химиотерапията имах горчив усет в устата. Отслабнах доста, станах 45 кила ”, споделяла е Нана.

Тя си спомня и за друго знаково събитие, което се е запечатало в съзнанието й до ден сегашен. По времето, когато още била в Израел на лекуване и чакала резултатите от диагностиката, брачният партньор й провел екскурзия до Йерусалим, с цел да я разсее. Заедно с други туристи създали обиколка на светите места. Отишли и до Божи гроб тъкмо по Великден.

„ Беше студено и прохладно, треперех освен от мраз, само че и боязън. И аз, и брачният партньор ми се молихме за някакъв знак, че има вяра. Излязохме от църквата на Божи гроб, към този момент бе изгряло слънце и тъкмо тогава пред мен падна нещо ", спомня си водещата. Тя вдигнала предмета и видяла дребна фигyрка на Дядо Коледа, която бил част от украсата, поставена още по Рождество към църквата. Явно обаче след това е била забравена. Паднала тъкмо пред краката на Нана, която чакала избавление от рака, и тя приела това като знак от ориста.

„ Татко ми обожаваше Коледа. След като се върнахме, си дадох сметка, че случката с мен в Йерусалим е станала на 15 март, когато родителите ми са сключили брак. Точно този 15 март стартира със мраз, само че приключи със слънце, описа през сълзи Нана в предаването „ На кафе ”.

Водещата към този момент е на 48 години и споделя, че се усеща изненадващо добре.



Тя нееднократно е казвала в свои изявленията, че човек не трябва да си прави доста проекти, тъй като не знае какво ще му се случи на другия ден. Гладуиш не крие, че се е сблъскала с огромни компликации по време на интервенциите и химиотерапията. Тя предизвиква доста дами в нейното състояние да не престават да се борят и да не се отхвърлят от живота.
Източник: hotarena.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР