Намиращият се зад решетките италиански мафиотски бос Матео Месина Денаро

...
Намиращият се зад решетките италиански мафиотски бос Матео Месина Денаро
Коментари Харесай

Почина италианският мафиотски бос Матео Месина Денаро

Намиращият се зад решетките италиански мафиотски необут Матео Месина Денаро умря на 61 годишна възраст, предадоха международните организации.

Денаро страдаше от рак на дебелото черво в финален етап и беше изместен от пандиза в болница в град Акуила, където е умрял. Там последователно лекуването му против рака беше прекратено и той мина единствено на палиативно лекуване. Преди няколко дни той изпадна в кома, написа Българска телеграфна агенция.

Матео Месина Денаро, който беше необут на Коза Ностра, беше задържан през януари след 30-годишно укриване от управляващите. Той беше хванат от профилирано полицейско поделение в клиника за лекуване на рак в Палермо, където се лекувал под подправено име.

Денаро е наказан задочно на пожизнен затвор за ролята си в серия от злокобни убийства и взривявания на коли бомби в Италия. Наред с другите закононарушения, той е упрекнат за атентатите през 1992 година, при които починаха водещите прокурори, борещи се с мафията - Джовани Фалконе и Паоло Борселино. Денаро е считан за непосредствен поддръжник на някогашните незаконни босове на мафията Бернардо Провенцано и Салваторе Риина.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР