Намиращият се в затвора руски опозиционен лидер Алексей Навални заяви

...
Намиращият се в затвора руски опозиционен лидер Алексей Навални заяви
Коментари Харесай

Навални каза, че е изправен пред още 30 години в затвор заради ново дело за тероризъм

Намиращият се в пандиза съветски опозиционен водач Алексей Навални съобщи в сряда, че следователи са образували, по думите му, " неуместно " дело за тероризъм против него, което може да докара до присъда от спомагателни 30 години затвор, съобщи " Ройтерс ".

Навални, някогашен юрист, който стана прочут преди повече от десетилетие с обществени рецензии към елита към президента Владимир Путин и изказвания за огромна корупция, излежава комбинирани присъди от 11 и половина години затвор за машинация и пренебрежение към съда по обвинявания, които съгласно него са изфабрикувани, с цел да го накарат да замълчи.

Той се яви в московски съд посредством видеовръзка в сряда като част от дело за екстремизъм, споделиха кореспонденти на " Ройтерс " в съда.

" Те насочиха неуместни обвинявания, съгласно които ме грозят 30 години затвор ", уточни той в изказване, оповестено в обществените мрежи от негови поддръжници.

По думите му е неуместно да се твърди, че е направил тероризъм, до момента в който е бил в пандиза. Той сподели, че делото ще бъде гледано от боен съд.

Навални се завърна непринудено в Русия през 2021 година от Германия, където беше лекуван от, съгласно резултати от западни лабораторни проби, опит за отравяне с нервнопаралитично вещество в Сибир.

 Екипът на Навални не изключва той да е постепенно отравян в пандиза Екипът на Навални не изключва той да е постепенно отравян в пандиза

Навални споделя, че е бил токсичен в Сибир през август 2020 година Кремъл отхвърли да се е опитвал да го убие.

Отделно в сряда съветски следователи споделиха, че 11 души са били включени " лист за интернационално търсене " по случай, обвързван с Навални, заяви държавната осведомителна организация ТАСС.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР