Намиращият се в ужасна форма Реал (Мадрид) затвърди пропадането си

...
Намиращият се в ужасна форма Реал (Мадрид) затвърди пропадането си
Коментари Харесай

Отпадане от Купата на краля затвърди кошмарния сезон на "Реал"

Намиращият се в ужасна форма " Реал " (Мадрид) затвърди пропадането си през сегашния сезон с отпадане от Купата на краля още на четвъртфиналите. Шампионът на Испания отстъпи на своя " Сантяго Бернабеу " на непретенциозния " Леганес " с 1:2 и поради голове на непознат терен напуща конкуренцията.

Първият мач преди седмица приключи с триумф на мадридчани 1:0, само че това не се оказа задоволително. На " Бернабеу " " Реал " игра безобразно и насочи единствено три точни удара, до момента в който противникът му записа с един повече и направи доста мощен мач.

Това е най-големият триумф на " Леганес " в историята му, откакто отборът в никакъв случай до момента не е играл полуфинал за Купата на краля.

Само осем месеца след спечелването на Шампионската лига за втори следващ път и купата в Ла Лига, " Реал " демонстрира радикално разично лице. Тимът на Зинедин Зидан стартира обещаващо с триумфи за Суперкупата на Испания и Европа, само че в този момент " Реал " е на 19 точки зад " Барселона " в Ла Лига. Единствената конкуренция, в която мадрдичани към момента имат късмет за триумф е Шампионската лига.

1 - Real Madrid are the first team in Copa del Rey history to knock out Real Madrid at Santiago Bernabeu after losing at home in the first leg. Champagne. pic.twitter.com/C85tgoj5Ij
— OptaJose (@OptaJose) January 24, 2018

Зинедин Зидан заложи на аварийни футболисти, като даде отмора на огромна част от звездите си. Тони Кроос, Кристиано Роналдо, Марсело и Гарет Бейл бяха отвън групата, а Даниел Карвахал, Каземиро, Варан и Модрич останаха на аварийна пейка. Това се отрази и мадридчани бяха бяха надалеч от равнището си.

През първите 45 минути " Реал " игра безобразно и не съумя да насочи нито един прецизен удар към вратата на стража на " Леганес " Шампан. Аржентинецът не беше подложен под съществено напрежение и не трябваше да се намесва уверено.

В 31-ата минута гостите " хвърлиха " бомбата, когато откриха резултата на " Бернабеу ". Начо се подхлъзна в несъответствуващ миг, топката отиде в Хавиер Ерасо и с удар от към 25 метра халфът не остави никакъв късмет на Кико Касия – 0:1.

Дори и това не съумя да съживи футболистите на " Реал ", които продължиха да работят доста удно и без никаква експанзия в предни позиции.

След подновяването на играта мадридчани бързо съумяха да изравнят. В 47-ата минута Лукас Васкес подаде към Карим Бензема, а от дребен ъгъл френският нападател съумя да се разпише.

 Карим Бензема даде вяра на
© Reuters

Карим Бензема даде вяра на " Реал " след почивката, само че за малко.

Радостта на " Реал " обаче не търпя доста дълго и в 55-ата минута " Леганес " още веднъж беше напред в резултата. Авторът на първото попадение Ерасо центрира от корнер, а Габриел връхлетя на скорост и за повторно вкара в мрежата на Касия.

От този миг нататък се игра напълно пред вратата на гостите, а в търсене на нов гол Зинедин Зидан пусна на терена Карвахал, Модрич, както и единствения си чист нападател на пейката Борха Майорал.

 Зинедин Зидан не знае по какъв начин да спре пропадането на отбора си.
© Reuters

Зинедин Зидан не знае по какъв начин да спре пропадането на отбора си.

Най-добрите положения за мадридчани бяха на сметката на Модрич, Серхио Рамос и Бензема, само че вратарят на " Леганес " Шампан направи страхотни спасявания.

Освен " Леганес ", за полуфиналите в шампионата към този момент се класираха " Валенсия " и " Севиля ". " Прилепите " се оправиха с " Алавес " след дузпи, до момента в който андалусийците отстраниха " Атлетико " (Мадрид) с общ резултат 5:2.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР