Намиращият се в криза Тотнъм постигна важна победа в седмия

...
Намиращият се в криза Тотнъм постигна важна победа в седмия
Коментари Харесай

Десетима от Тотнъм замаяха агресивните светци в Лондон

Намиращият се в рецесия Тотнъм реализира значима победа в седмия кръг от Висшата лига на Англия. „ Шпорите” удариха с 2:1 гостуващия Саутхемптън, а се наложи лондончани да играят един час с човек по-малко, откакто Серж Орие бе изпъден в 31-ата минута. Първо Танги Ндомбеле откри резултата, само че груба неточност на Юго Лорис направи по този начин, че Дани Ингс изравни в 39-ата минута. В 44-ата пък Хари Кейн приключи добра офанзива на своя тим, с цел да постави и на процедура точка на разногласието на „ Тотнъм Стейдиъм”.

Така Тотнъм зае място в четвърката с 11 точки, 10 зад водача Ливърпул, до момента в който Саутхемптън е 14-и със седем точки.

Първият късмет в мача бе за Саутхемптън, откакто Майе Йошида стреля с глава, само че неопределено. Юго Лорис пък трябваше да прави избавяне в десетата минута. Тогава Нейтън Редмънд подаде към Джеймс Уърд-Праус, само че капитанът на „ шпорите” боксира настрана.

В 18-ата минута отбраната на Саутхемптън се провали след центриране от свободен удар, само че Хари Кейн се подхлъзна в най-важния миг преди да нанесе удар. Все отново в 24-ата минута Тотнъм поведе посредством Танги Ндомбеле. Халфът бе оставен непокрит в наказателното поле и малко след границата прати с огромна мощ топката във вратата на Ангъс Гън.

В рамките на четири минути – 27-а и 31-ата, Серж Орие си изкара два жълти картона за нарушаване и котдивоарецът бе изпъден. Това даде подтик на „ светците”, които изравниха в 39-ата минута.

Тогава Тоби Алдервайрелд върна топката към Юго Лорис, а капитанът на Тотнъм се опита да свие кълбото зад себе си преди Дани Ингс да я стигне, само че вместо това британският нападател го пресира и чукна кълбото във вратата му.

Четири по-късно пък Тотнъм отново поведе, откакто Сон пусна паралелно за Ериксен, а той продължи топката за Кейн. Стрелецът овладя с левия и с финес прати топката в долния десен ъгъл на вратата, защитавана от Гън.

Голям късмет се откри пред „ светците” в 57-ата минута, когато Уърд-Праус насочи страховит изстрел, само че Лорис с една ръка почисти топката в ъглов удар. Малко по-късно пък Софиан Буфал можеше да изравни резултата, откакто мина край двама бранители на Саутхемптън и стреля от близко, само че топката прелетя настрана.

До края на срещата „ светците” се пробваха всеячески да изравнят резултата, налагайки напън против Тотнъм, само че в последна сметка съществени рискове пред вратата на Лорис липсваха.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР