Намирането на подходящо офис пространство много се доближава до търсенето

...
Намирането на подходящо офис пространство много се доближава до търсенето
Коментари Харесай

Това се казва офис край морето

Намирането на уместно офис пространство доста се приближава до търсенето на уютно жилище. Причината е, че работното място също както домът би трябвало да бъде на комфортна локация, да е задоволително ярко и пространно и не на последно място - да подготвя чиновниците да се усещат удобно по време на работа.

Същевременно, през днешния ден офисът се е трансформирал в доста повече от кътче за работа. Там се любуваме на утринната чаша кафе, споделяме страсти и безредици с сътрудниците и прекарваме огромна част от нашето интензивно време. Затова атмосферата и положителните условия за работа играят основнa роля при избора на офис пространство.

Варна несъмнено е един от най-красивите български градове, който е и желано място за работа с вероятности за развиване в разнообразни сфери на активност. Именно там, в морския квартал Чайка, една българска компания намира съвършеното пространство за работа и към този момент една година се любува на чудесна панорама към морето от покривните прозорци на своя мансарден офис.
 Снимка 553816

Подпокривното пространство като опция за основаване на идеалния офис

Сградата, където компанията Lual Group провежда своето ново работно място, се отличава с забавна и ексцентрична архитектура. " Още когато видяхме проектите за градеж, проучихме какви са опциите за закупуване на офис пространство. Последните няколко етажи на постройката бяха проектирани с друг надолнище, тъй че скосяването на стените там да бъде по-голямо. Това несъмнено ни хареса, тъй като щяхме да създадем несравним офис дизайн, а пейзажът в близост щеше да ни успокоява, стимулира и въодушевява. " - споделят от компанията.

Първоначално строителят е имал желание в цялата постройка да бъдат инсталирани общоприети прозорци. Но по предложение на архитекта, те са били сменени с покривни и по този начин образът на постройката напълно се е трансформирал.

Дневната светлина изцяло преобразява работната конюнктура

Компанията нарежда своя нов офис на девети и десети етаж на постройката. На долния етаж се намира едно огромно помещение, където са ситуирани част от работните маси и бюра, ъгъл за отмора с мека мебел и обособен кабинет. Основна роля за поддържане на здравословния вътрешен климат в офиса играят. Поради огромната повърхност на офиса, с изключение на общоприетите покривни прозорци са инсталирани и. По този метод пространството се изпълва с още повече дневна светлина и всички кътчета от помещението чудесно се озаряват.
 Снимка 553814

" Най-доброто осветяване, което можем да имаме в офиса, е естествената светлина. Тя несъмнено въздейства върху продуктивността и творчеството на целия екип и ни зарежда с повече сила " - описват от компанията.

Доказано е, че постоянното проветряване в дома и офиса подкрепя положителната памет и концентрацията. Затова работещите в компанията регистрират и друго главно преимущество на покривните прозорци - вградената вентилационна система. Благодарение на нея и на двата етажа е обезпечен приток на пресен въздух през целия ден.
 Снимка 553810

В най-слънчевите дни, регулирането на осветлението се прави със. Модерният светлозелен цвят на щорите е определен в унисон с интериора, а възприятието за уютна атмосфера и естетика се добавя и от стайните растенията, ситуирани из целия офис.

Отделно от главното помещение на същия етаж е проведен и работен кабинет. Там също са инсталирани покривни прозорци VELUX в композиция с отвесни детайли. Удобното горно ръководство на прозорците дава опция за отваряне и затваряне даже с една ръка. Големите размери на прозорците, които са инсталирани, разрешава навлизането на повече дневна светлина и разкриването на по-добра панорама към морския град.

Прекрасен пейзаж към необятното синьо море

Двата етажа, на които е ситуиран офиса, се свързват с вътрешно стълбище. Това разрешава бърз достъп и по-лесна връзка сред екипа. На горния етаж са позиционирани три пространства - една просторна стая за работни срещи, по-малък кабинет и отворено пространство, което се състои от кухненски бокс и обичаното място на целия екип - ъгъл за релакс. Мястото за отмора е уютно декорирано с комфортни мебели и занимателни игри и доста постоянно екипът се събира и разпуска там след работа. Обилната слънчева светлина и успокояващият морски пейзаж, който се разкрива от покривните прозорци на горния етаж, основават неповторимо възприятие на привлекателност и комфорт.
 Снимка 553813

За компанията е значимо с изключение на места за отмора да обезпечи и ъгъл за хранене на работното място. Екипът споделя, че обядът в офиса е доста по-приятен, защото когато и да е на годината могат да се любуват на безкрайния морски бряг.

По-голямото пространства на втория етаж на офиса е основано за срещи с клиенти. Затова още на стадий обмисляне, шефът на компанията е държал то да бъде доста ярко, пространно и комфортно. По време на срещи доста постоянно се постанова представяне върху мултимедиен екран. За да се ограничи изцяло притока на светлина, в залата са сложени.
 Снимка 553811

Гледката също е била другият значим фактор при избора на помещението. Тъй като не всички стаи са с аспект към морето, това е било най-подходящото място, където да се провеждат работните срещи. А потреблението на покривни прозорци с отвесни детайли дава опция да се следи прелестната панорама даже от седнало състояние.

Комфортна среда през цялата година

Въпреки че офисът на компанията е ситуиран на най-високите етажи на постройката, външният звук в огромния морски град постоянно е сериозна спънка по време на работа, изключително в сезона на интензивно строителство. От компанията споделят, че при затворени прозорци нищо не може да попречи на тяхната централизация, тъй като отличните изолационни свойства на покривните прозорци изцяло обезвреждат шума. Спокойствието и тишината са обезпечени през целия ден, а това несъмнено улеснява и усъвършенства работния развой.

С настъпването на есента студеният морски бриз без подозрение въздейства върху настроението на целия екип. Но с подобаващото отопление, те съумяват да обезпечат удобна среда в своя съвременен и привлекателен офис. Освен климатиците, които са главното отоплително тяло, слънчевата топлота, която навлиза от покривните прозорци, подкрепя стоплянето на просторните пространства.

Приятната атмосфера в офиса несъмнено въздейства позитивно върху качеството на работния развой. А морският пейзаж добавя чувството за повече независимост и улеснение.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР