Намирането на перфектния коледен подарък може да бъде истинско предизвикателство.

...
Намирането на перфектния коледен подарък може да бъде истинско предизвикателство.
Коментари Харесай

5G смартфон е най-мечтаният подарък тази Коледа

Намирането на съвършения коледен подарък може да бъде същинско предизвикателство. Тази година обаче и за подаряващите (над 55%) и за получаващите (49,7%) на челно място в листата с стремежи са 5G смарт телефоните. Това демонстрират данните от изследване на за настройките на българите във връзка с подаръците, които възнамеряват тази Коледа.

Технологичните дарове са желани, като 13,9% от интервюираните мечтаят да открият под елхата смарт тв приемник, черната техника е изборът на 10,2%, а таблет – за 9,9%. Други видове дарове, които интервюираните възнамеряват за тази година са с надалеч по-нисък % като играчки (16,2%), парфюми (13,7%), таблет (11,3%) и книги (10,8%), съгласно данните от изследването.

Тех Коледа

Ако към момента се колебаете какви дарове да изберете, то софтуерните джаджи сигурно са добър вид. В онлайн магазина на А1.bg разполагаем са доста и разнородни софтуерни устройства, които поддържат. С тях потребителите могат да се възползват от бързата скорост и дребното времезакъснение на мрежата от пето потомство на А1, която беше избрана за най-бързата 5G мрежа в страната за 2021 година съгласно изследванията на Ookla и Асоциация „ Активни консуматори “.

Списъкът с устройства се усилва непрекъснато, а огромна част от тях са включени и в коледните на компанията, които могат да бъдат закупени както онлайн, по този начин и от физически магазин.

За да се възползват напълно от преимуществата на новите 5G устройства, клиентите би трябвало да имат подписан контракт с достъп до 5G ULTRA.

За кого ще бъдат подаръците
 а
От изследването на А1 излиза наяве, че общо 46,3% от интервюираните възнамеряват да създадат подарък и сами на себе си за празниците. Почти половината от дамите (45%) в изследването споделят, че към този момент са купили или възнамеряват да купят подарък на децата си, а по-голямата част от мъжете (47%), показват, че възнамеряват да купят или към този момент са купили подарък на своите половинки (съпруга/приятелка).

Кога се чака да е взривът на коледни покупки

Коледното извършване на покупки ще бъде концентрирано в интервала сред 13 и 23 декември, когато 56,4% възнамеряват да създадат (или към този момент са създали своите покупки).

27% от ще купят дарове за околните си и себе си в седмицата тъкмо преди Коледа (17-22 декември), а по- огромна част от интервюираните са почнали с извършването на покупки седмица по-рано. По-предвидливо настояват, че са постъпили 27% от интервюираните, които са купили своите дарове преди 13 декември, Добрата вест е, че единствено 2,6% ще изчакат последния вероятен миг – деня тъкмо преди Коледа.
 а
По отношение на цената, 40,9% от участниците в анкетата показват, че възнамеряват да отделят над 300 лв. за коледни дарове за своите близки. По-малък и еднакъв % (16,9%) за двете групи, считат да отделят респективно сред 101 и 200 лв., и сред 201 и 300 лв. за дарове. Данните сочат още, че най-щедри са жителите на Кюстендил, 51% от които са показали, че ще похарчат над 300 лв., с цел да зарадват своите близки, следвани от тези в София (48,9%), Варна (45%) и Бургас (43%).

Онлайн извършването на покупки и цифровите портфейли бележат растеж

Онлайн магазините не престават да притеглят с опциите за елементарно и комфортно закупуване на дарове от комфорта на дома. 14,1% от участниците са показали, че ще пазарят единствено онлайн всички коледни дарове, до момента в който други 66,9% считат да комбинират извършването на покупки в мрежата с посещаване на магазин. Плащанията в брой остават желани измежду българите (44,8%), а 41,9% ще платят за коледния подарък през своята банкова карта. Данните от изследването сочат, че гладко нараства известността на цифровите портфейли като А1 Wallet – 8,6% са дали отговор, че избират да заплащат непосредствено със своя смарт телефон при покупка на подарък.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР