Намирането на надежден доставчик на хостинг услуги, както и […]Намирането

...
Коментари Харесай

10 топ тенденции в хостинг услугите за 2022-2023 година

Намирането на благонадежден снабдител на хостинг услуги, както и […]

Намирането на благонадежден снабдител на хостинг услуги, както и изборът на верния хостинг съгласно потребностите на вашия бизнес, е от основно значение, изключително когато става въпрос за онлайн магазини.

В тази връзка е доста значимо при избора на те да бъдат настоящи и да следват последните нововъведения и технологии. Именно по тази причина в тази публикация ще разгледаме кои са 10-те топ трендове в хостинга за 2022-ра и 2023 година.

фотография: Unsplash

Multi-cloud хостинг

Multi-cloud хостингът е новаторска технология, позволяваща по-добра организационна резистентност, екипна работа и по-лесно ръководство на огромно количество данни. Това от своя страна дава опция за построяването на здрава основа за бъдещето на вашия бизнес.

Тази наклонност включва две или повече облачни среди, а от позиция на бизнес модел multi-cloud хостингът е тактика, която дава опция на една организация да употребява няколко платформи за калкулации в облака за осъществяването на разнообразни задания и процеси.

Зелен уеб хостинг

Знаете ли, че годишното произвеждане на въглероден диоксид в интернет е равно на 31 милиона автомобила, които се движат в целия свят едновременно? Не е по никакъв начин малко количеството, нали?

В тази връзка е значимо да кажем, че всички данни от вашия уеб страница се съхраняват в центрове за данни (data centers), където хардуерът би трябвало да бъде съхраняван в хладни и следени среди. За задачата обаче се изисква енергоемка поддръжка, която води и до забележителното обособяване на CO2.

За благополучие през днешния ден технологиите и нововъведенията бързо напредват, което води и до появяването на от ден на ден зелени хостинг компании, които търсят метод да понижат отрицателното въздействие върху околната среда.

Конкурентни цени

Благодарение на това, че ползата и търсенето на уеб хостинг услугите става все по-голям, то и фирмите, които оферират подобен вид услуги, се стремят да дават все по-нови и по-добри благоприятни условия, както и доста конкурентни цени. Това значи, че можете да намерите верните за вас и вашия бизнес услуги съгласно избрания от вас бюджет.

HTTPS като норма

Още през 2018 година Гугъл Chrome стартира да отбелязва уеб сайтове, които не са HTTPS като “незащитени ”. Към днешна дата от ден на ден се усилва броят на уеб страниците, които минават от HTTP на HTTPS. Това повлиява на класирането и надлежно може да коства скъпо на вашия уебсайт, изключително в случай че е онлайн магазин.

Преди всичко HTTPS пази сензитивните данни, а наред с това построява и доверие във вашите клиенти. Това да преминете към HTTPS има решаващо значение за сигурността на вашия уеб страница.

По-малко центрове за данни

Още една наклонност, която следим, е това, че през 2020 година се предвиждаше те да бъдат към 45% от общите разноски на IT инфраструктурата, а до 2024 прогнозите са те да намалеят до към 36.5%. Една от аргументите за това е потреблението на облачните услуги, които неизбежно отстраняват нуждата от центрове за данни.

Протоколи за сигурност

Днес киберсигурността има ключове значение. В последните няколко години измамите доста се усилиха, по тази причина и за хостинг доставчиците едно от най-важните неща стана  сигурността и отбраната на персоналните данни на потребителите. В тази връзка  протоколите за сигурност и по-конкретно SSL узаконяването и криптираното предпазване стават все по-важни и публикувани.

Предлагане на спомагателни услуги

Едно от преимуществата на всеки бизнес е предлагането на допълните услуги, с които се отличават от конкуренцията. Това е и наклонност при хостинг услугите. Днес от ден на ден хостинг снабдители оферират нови принадлежности и функционалности, които да отговорят на всяка една потребност на клиента, изключително що се отнася до електронната търговия.

Управлявани уеб хостинг услуги

Този тип хостинг услуга набира все по-голяма известност. Това е отлично решение за хора, които нямат нужните механически знания в усъвършенстване на продуктивността и сигурността. По този метод всеки притежател на бизнес с уеб страница може да се концентрира върху други аспекти от развиването на компанията.

Таргетиране на пазари

Ако сте снабдител на хостинг услуги или занапред влизате в тази роля, то сигурно знаете, че няма по какъв начин всички пазарни сегменти да бъдат обхванати от един снабдител на тези услуги. В тази връзка една от топ трендовете през днешния ден е да се насочите към нишови пазари.

По този метод се фокусирате върху съответна група от клиенти, което разрешава построяването на доверие, а и по този начин се превръщате в специалисти в дадената ниша, което е още едно огромно преимущество за вас.

Създатели на уеб страници Do It Yourself

Създателите на уебсайтовете “Do It Yourself ” основават усещането, че другите уеб страници са лесни за създаване и ръководство. В тази връзка уеб хостингът разрешава цялостен надзор върху кодирането на уеб страницата.

По този метод платформите за създаване на уеб уеб сайтове и хостинг услугите се трансформират в един от най-мощните принадлежности, посредством които даден бизнес може да сътвори онлайн наличие на своя бизнес.

В умозаключение ще кажем, че бъдещето на хостинг услугите крие големи благоприятни условия за всеки бизнес, тъй че да построи безукорен онлайн магазин. Остава на вас да следите последните трендове и да се стремите да бъдете настоящи, тъй че да се превърнете в в действителност добър снабдител на този вид услуги.

 
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР