3 начина, по които пропускате безплатни пари

...
Намирането на начини за максимизиране на доходите и спестяванията ви
Коментари Харесай

Намирането на начини за максимизиране на доходите и спестяванията ви е от съществено значение, особено в момента, тъй като високата (но охлаждаща) инфлация и други икономически предизвикателства влияят на стойността на вашите пари. Въпреки че печеленето на допълнителни пари чрез упорит труд е похвално, има няколко възможности, при които можете да съберете допълнителни пари с минимални усилия.

Но изненадващо много хора пренебрегват потенциалните източници на безплатни пари и вие може да сте един от тях. И ако не се възползвате от тези възможности, оставяте лесни пари на масата.

Като сте наясно с възможностите за печелене на безплатни пари, описани по-долу, можете да увеличите спестяванията си и да се възползвате максимално от финансите си. Разбира се, тези методи няма да ви направят богати за една нощ, но могат да се натрупват с течение на времето и да служат като ценна добавка към редовния ви доход.

Готови ли сте да започнете? Разгледайте опциите си за високодоходни спестовни сметки тук сега и започнете да печелите повече лихви!

3 начина, по които пропускате безплатни пари 

Няколко от начина, по които може да пропускате относно печеленето на безплатни пари включват:

Неизползване на спестовна сметка с висока доходност

Ако не влагате спестяванията си в спестовна сметка с висока доходност, вие си тръгвате безплатно пари на масата. Спестовната сметка с висока доходност работи подобно на обикновената спестовна сметка, само че предлага значително по-висок лихвен процент.

Докато обикновените спестовни сметки понастоящем носят средна лихва от 0,52%, високодоходните сметки могат да генерират значително по-висока възвръщаемост. В момента има няколко високодоходни спестовни сметки, които предлагат APY от над 4,5% — а някои онлайн банки и финансови институции предлагат дори по-високи ставки.

Като прехвърлите средствата си към високодоходна спестовна сметка, можете вижте как парите ви растат с по-впечатляваща скорост. Силата на сложната лихва позволява вашите спестявания да нарастват като снежна топка, помагайки ви да постигнете финансовите си цели по-бързо. Уверете се, че сте проучили различни банки и сравнете техните лихвени проценти и условия на сметката, за да намерите най-добрата опция за вашите нужди.

Не пропускайте лихвата. Научете повече за вашите опции за високодоходни спестовни сметки тук сега.

Пренебрегване на възможностите за печелене на високи лихвени проценти по CD

Депозитните сертификати (CD) са друг често недостатъчно използван инструмент за печелене на безплатни пари . CD са депозитни сметки, които идват с фиксирани падежи и по-високи лихвени проценти в сравнение с обикновените спестовни сметки. Депозирате определена сума пари за определен период — който може да бъде от няколко месеца до няколко години или повече — и печелите лихва през това време.

Хората са склонни да избягват компактдискове поради невъзможността за достъп до средствата до датата на падежа, без да се налагат санкции. В момента обаче цените на CD са много по-високи, отколкото през последните години. Има множество по-краткосрочни компактдискове, предлагащи APY от 5% или повече - така че ако имате пари, които можете да си позволите да заделите за известно време, компактдисковете могат да бъдат доходоносен вариант.

И чрез правилно управление на вашата CD стълба (стратегия, включваща множество компактдискове с различни дати на падеж), можете да осигурите постоянен поток от безплатни приходи от спечелените лихви.

Пропускане на парични бонуси, предлагани от банките

Банките и финансовите институции често провеждат промоционални кампании за привличане на нови клиенти и една от най-често срещаните са паричните бонуси при регистрация. Тези банкови бонуси могат да варират от няколкостотин до няколко хиляди долара, в зависимост от банката и изискванията, които те поставят за сметката. Пазаруването и сравняването на оферти ще ви даде добра представа колко пари можете да получите безплатно, просто като отворите сметка и изпълните изискванията.

За да се класирате за банков бонус, обикновено трябва да отворите нова сметка и да отговаряте на определени условия, като поддържане на минимален баланс, използване на директни депозити или извършване на определен брой транзакции. Въпреки че тези бонуси може да изискват малко работа, това са по същество безплатни пари за правене на нещо, което вероятно бихте направили така или иначе – отваряне на нов акаунт.

Разберете какво можете да спечелите с високодоходна спестовна сметка сега.

Долната линия

Има няколко начина, по които може да пропуснете безплатно пари, но добрата новина е, че тези проблеми са лесни за отстраняване. Като се възползвате от спестовни сметки с висока доходност, високи лихвени проценти по CD и банкови бонуси, можете значително да увеличите спестяванията си без допълнителни усилия. Ключът е да бъдете проактивни в търсенето на тези възможности и да направите необходимите корекции във вашата финансова стратегия.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР