Намирането на конкурентно предимство за вашия бизнес е едно, но

...
Намирането на конкурентно предимство за вашия бизнес е едно, но
Коментари Харесай

Всеки има нужда от добър треньор

Намирането на конкурентно преимущество за вашия бизнес е едно, само че поддържането му всеки ден е напълно друга работа. Непрекъснатото възстановяване на продуктивността може да бъде най-малкото смазващо. Процесът на непрестанно възобновяване както за хората, по този начин и за организациите в никакъв случай не свършва. Ето за какво привличането на професионален коуч може да помогне да насочите бизнеса си към дълготраен триумф. По време на смяна коучингът служи като стабилен декор за поддръжка. Добрият треньор може да ви помогне да стъпите крепко на земята и да избегнете тези неточности, които могат да ви отхвърлен от мястото, където би трябвало да бъдете. Ето по какъв начин.

Премахване на тунелното зрение 

Независимо дали става дума за лайф коуч, водач коуч или бизнес коуч, в случай че имате някой с голям брой разнородни прекарвания, това единствено оказва помощ да разширите личната си осведоменост за себе си, другите и конкурентната среда. Никой не се учи във вакуум. Ние се учим посредством шерване на познания, което зависи от взаимоотношенията ни. Помислете върху това: когато четете, имате връзка с създателя и надлежно приемате или не неговата позиция. Когато пътувате, създавате връзка с пасажера, седнал до вас, била тя позитивна или не. И в двата случая вие придобивате нова информация, която уголемява вашата осведоменост.

Минимизиране на грешките

Треньорите (коучърите) работят с доста клиенти. Треньорът може да споделя минали уроци, научени от друг клиент (като в същото време резервира дискретност, схваща се), които са се сблъсквали с сходни провокации, като по този метод ви икономисват време, пари и прочувствени вложения от повтаряне на грешките. Не ме разбирайте неправилно, грешките са здравословни и нужни за усъвършенстване, само че научени уроци могат да бъдат получени и посредством чуждия опит.

Споделянето като прочувствено освобождаване 

Изказването, че " на върха е самотно ", е прекомерно правилно, изключително за тези водачи, които не желаят да имат вяра или да приказват с другите. Споделянето на тези опасения с коучър предлага две преимущества. 

Първо, той работи като прочувствено освобождение. Опаковането на всичките ви терзания, неприятности и разочарования в един куфар с страсти, сходно на летището, има своята висока цена. Ако си визиите тялото си като куфара, а облеклата си като страсти, най-после ще остане доста малко свободно място.

Второ, шерването на опасения с трета страна оказва помощ да излезе истината зад тези страсти, защото треньорът може да открие аргументите, заради които тези страсти съществуват, и да прегледа аргументите, които са ги провокирали. След като разберете какво провокира вашите отрицателни емоции и следващо държание, тогава ще видите по какъв начин равнищата на стрес се разсейват и продуктивността се повишава. 

Получавате обратна връзка 

Искането на непредубедена позиция служи освен като плот за отменяне на хрумвания, само че и като инспекция на действителността, с цел да се подсигурява, че тези хрумвания не са мъртвило пред буря. Хората не обичат споровете и естествено заобикалят да водят сложни диалози. Но в случай че заемате управителна позиция в дадена компания, то тогава приемането на противоположната връзка, от която се нуждаете, ще е малка просто заради обстоятелството, че подчинените ще се пазят от вас, с цел да не бъдат уволнени. Тук като опция може да се употребява коучърът, защото той не е забъркан прочувствено, а просто си прави работата.

Източник: Джеф Бос, създател и колективен коуч по водачество за 

Превод и редакция: Нели Тодорова
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР