Намираме се във война, но дойде нашето оръжие и то

...
Намираме се във война, но дойде нашето оръжие и то
Коментари Харесай

Ген. Мутафчийски и здравният министър с първи думи след ваксинацията, разкриха, че... ВИДЕО

Намираме се във война, само че пристигна нашето оръжие и то е в тези дребни бурканчета. Това съобщи след имунизацията против ковид ген. Венцислав Мутафчийски, който се имунизира малко след 10 часа във ВМА.

"То ще ни избави от всичко това, което мина през тази година. То ще ни върне прегръдката и целувката с нашите деца и нашите близки ", добави той.




Ето и неговите думи:







"Ваксинирам се през днешния ден, тъй като имам вяра, че без имунизациите този свят нямаше да бъде подобен, какъвто го познаваме през днешния ден. Вярвам, че учените са си свършили работата и в случай че би трябвало да бъда почтен нямам самообладание да се видя със 70-годишния ми, без да се тормозя, че мога да го заразя. Това е спасението, което ние чакаме. Вярвам, че доста скоро ще стартираме да надвиваме на Ковид ", сподели той.

Освен тях минути след 10:00 часа бе имунизиран и шефът на "Пирогов " проф. Асен Балтов. В Пловдив първият ваксиниран бе доктор Иван Маджаров, който е ръководител на Българския лекарски съюз.

"Вярвам на науката и считам, че тази ваксина ще направи по този начин, че всички да живеем свободно. Надявам се всички да постъпят по този начин, както направихме ние обществено. Независимо, че съм прекарал Ковид, се имунизирах. Няма дълготраен имунитет и е добре да се имунизира всеки един ", съобщи Балтов.

"След имунизацията се усещах както и преди имунизацията ", шеговито съобщи той.

"Всеки който е клинично здрав няма проблеми. Днес ще се имунизират 40 сътрудници от "Пирогов ". Това са сътрудници от първа линия – лекарите и сестрите в реанимацията. Утре още 30 индивида ще се реанимират. За три дни 100-110 души ще бъдат имунизирани в "Пирогов " ", сподели шефът на болничното заведение.

"Повече от 1000 души при нас желаят да се имунизират. Ние ще изчакаме въпреки всичко огромната доставка от началото на януари. Тогава уповавам се да имаме и от втората ваксина на „ Модерна “ ", приключи той.




едседателя на БЛС доктор Иван Маджаров е първия имунизиран против COVID-19 в Пловдив.
"Правя го, тъй като имам вяра в достиженията на здравната просвета. Второ, тъй като е крайн отрано да заживеем както преди епидемията. Трето - с цел да дам образец на пациентите ", изясни доктор Маджаров.





Оператор: Съйко СЪЕВ, БЛИЦ

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР