Намираме се в сезона на вирусните и бактериалните инфекции, които

...
Намираме се в сезона на вирусните и бактериалните инфекции, които
Коментари Харесай

Този чай доказано помага на възпаленото гърло

Намираме се в сезона на вирусните и бактериалните инфекции, които носят със себе си доста неприятни признаци като болно гърло.

Много хора търсят лек за гърлобола в аптеката и протягат ръка към таблетки за смучене или спрейове, само че има и доста последователи на домашните способи за лекуване на този здравословен проблем.

Ако сте от тези хора, които нямат проблем да тестват домашни лекове, тази публикация е за вас.

Ако имате болно гърло, не се поколебавайте да изпробвате чая от лечебна ружа.

Лечебната или бяла ружа е многогодишно растение от семейство Слезови, което доближава до 150 сантиметра височина.

Най-лековитата част от тази билка е коренът ѝ, от който се прави и чай.

Тази напитка се употребява от епохи като средство за усмиряване на възпалено гърло. Освен това оказва помощ след боледуване от бронхит и други белодробни болести.

Проучване от 2019 година открива, че коренът от бяла ружа може да облекчи бързо признаците, свързани с респираторни болести.

Това е по този начин, тъй като коренът от бяла ружа оказва помощ за построяването на защитно покритие по лигавицата на устата и гърлото, като по този метод понижава дразненето и подуването.

 

Тази билка също така може и да облекчи признаците на суха и дразнеща кашлица.

Коренът освобождава насъбраната слуз в носа, гърлото и белите дробове, което прави отърваването от нея по-лесно. Поради тази причина чаят от бяла ружа се предлага като естествен лек при болки в гърлото.

 

Приготвяне на чай от бяла ружа:
Залейте две супени лъжици изсъхнал корен от бяла ружа с 250 мл хладка или студена вода.Оставете го да престои по този начин най-малко един час, в идеалния случай два часа.След това затоплете малко чая. По предпочитание можете да добавите и мед.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР