Намираме се в решителен период, почти нямаме време, за да

...
Намираме се в решителен период, почти нямаме време, за да
Коментари Харесай

Посланик Ема Хопкинс: Ако не се стигне до положително гласуване, ше поискаме отлагане на Брекзит

Намираме се в съдбоносен интервал, съвсем нямаме време, с цел да забележим по какъв начин ще се оправим в договарянията с Европейски Съюз. Очакваме сериозно значимото гласоподаване в Народното събрание, нашите депутати ще имат последната опция да създадат най-хубавото за Англия. Това сподели Ема Хопкинс, дипломат на Англия в България в студиото на Българска национална телевизия.

"Ако не се стигне до позитивно гласоподаване по договорката на Тереза Мей, ще би трябвало да желаяме някакво отсрочване, това е уверено значимо време за нас. Обединеното кралство няма да бъде непрестанно в несигурно състояние. Искаме съглашение, тази седмица желаеме да преговаряме съществено в Брюксел. Европейски Съюз знае по какъв начин да се реализира компромис в последния миг, считам, че това е допустимо ", разяснява Хопкинс.

По думите ѝ съглашението е позитивна стъпка, съществуват дребни детайли, които пречат и това е да вземем за пример въпросът за границата със Северна Ирландия. Има детайлности към този проблем, които не можем да подредим. Англия се състои от 4 обособени елементи, оттова идват и комплицирани детайлности, които би трябвало да се уточнят.

"Фактически граница не съществува сред Северна Ирландия и Република Ирландия. Мнозинството от хората желаят от сърце спокойно, интегрирано състояние в връзките сред Обединеното кралство и Република Ирландия ", сподели още Ема Хопкинс.

Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР