Намираме се в преходен период - преход от един двуполюсен

...
Намираме се в преходен период - преход от един двуполюсен
Коментари Харесай

Плдевнелиев: Намираме се в преход от един двуполюсен към пъстър многополюсен свят

Намираме се в временен интервал - преход от един двуполюсен свят към цветен многополюсен свят, който още не е основан. Това съобщи Росен Плевнелиев  Росен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и някогашен министър на районното, президент на България (2012 - 2017 г.) по време на виртуална полемика "Икономиката на една карантина или по какъв начин да превърнем рецесията COVID-19 във опция ", проведена от Дигиталната национална коалиция, ПанЕвропа България и Бюрото на Фондация "Конрад Аденауер " в София.

Плевнелиев разяснява, че, както и в другите преходни интервали в историята на човечеството, и в този ще бъде тежко, с доста противодействия, рецесии и проблеми. Според него страната ни би трябвало да има дълготрайна национална стратегия за развиване - България 2030, която е изкована обществено, в спор.

Той счита, че вложения в цифровизация на образованието - за съоръжение на учебните заведения, за електронни дъски, компютри, по-добър интернет в учебните заведения, ще имат огромна възвръщаемост в човешки капитал. Плевнелиев обърна внимание и на опазването на здравето и уточни, че, в случай че се влагат 100 милиона лв. за електронна здравна каса, електронна здравна карта и електронно досие на българите, ще бъде икономисан по един милиард на година. Според него инвестиция от 100-150 милиона лв. за електронно държавно управление ще има значима роля за решение на проблем като корупцията.

Плевнелиев намира за неточност пониженото Данък добавена стойност за заведенията за хранене

Лиляна Павлова  Лиляна Павлова Лиляна Павлова Николова е министър за Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз 2018. Родена, вицепрезидент на Европейска инвестиционна банка, означи, че ни би трябвало "повече Европа ", мощен европейски отговор в тази обстановка и добави, че нито една страна не може да се оправи сама. Според нея Европа е съумяла да предложи доста упорит общоевропейски отговор и общо 2,4 трилиона евро са разполагаем. Павлова обаче означи, че парите не са "празен чек " и ще могат да бъдат получени против явен проект и стратегия за възобновяване, за вложения и за промени. Важно е да успеем да си напишем "домашното ", с цел да ги получим и да ги влагаме рационално, разяснява тя и добави, че България би трябвало да има явен проект и стратегия за промени и да обхване значимите браншове.

Николай Василев, ръководещ и изпълнителен шеф на Expat Capital и някогашен министър от две български държавни управления, счита, че България се нуждае от нови вложения и нови производства, само че доста повече се нуждае от по-добър имидж.

Според него страната ни има извънредно, "шампионско " достижение - една от дребното страни с бюджетен остатък до края на май. Това е за златен орден, а в случай че се отървем с безработица под 100 хиляди нови безработни, с дребна криза и със междинен туристически сезон ще бъде ужасно, разяснява Василев.

Той уточни, че системата на образованието се е справила доста добре, само че има една група от под 100 хиляди възпитаници, които или не са имали достъп до добър интернет или до положително устройство и които са изостанали.

Обсъждат отдалечено образование за до 20% от образователните часове

Гергана Паси, президент на Дигиталната национална коалиция и ПанЕвропа България, счита, че тази рецесия е "наляла вода " в общото чувство за неравноправие. Бедните, вследствие на рецесията, стават по-бедни, а слабите - по-слаби и тази частична отрицателна страна би трябвало да бъде доста особено адресирана, изключително във връзка с образованието, разяснява тя. Паси уточни, че каквито и вложения и производства да мечтаем да притеглим тук, доста мъчно ще се настанят комфортно, в случай че няма квалифицирана работна ръка.

Според нея в този момент е моментът да притеглим и огромна онлайн платформа, която да влага в основаването на учебен артикул, съобщи Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР