Намираме се в пика на летния сезон, където и цените

...
Намираме се в пика на летния сезон, където и цените
Коментари Харесай

Илин Димитров: Ще направим рекламна кампания за привличане на повече туристи и удължаване на летния сезон

Намираме се в пика на летния сезон, където и цените са най-високи. 70% повече доходи по отношение на 2021г., дали е задоволително към момента не можем да кажем. В края на сепетемви ще имаме точна информация, но нещата са обнадеждаващи. Това сподели служебният министър на туризма в предаването " Денят стартира " по Българска национална телевизия. 

Служебният министър съобщи, че ще бъде направена рекламната акция, като главната цел е да се удължи летният сезон в България най-малко доникъде на септември. 

Относно свлачището в Балчик, където пострадаха двама души, Димитров уточни, че в петък ще отиде на място, с цел да напарви ревизия. И добави, че от забелязани досега видеокадри няма нанесени вреди на плажа.  

Министърът на туризма разяснява и туристите от Русия. 

До края на юни в България са пристигнали над 50 000 руснаци, основно притежатели на парцели. Понеже сега транспорът е усложнен, те плащат хиляди евро, с цел да минат през Истанбул и да дойдат в България. Имаме и съветски туристи, които нямат парцели и жилища. Според мен този пазар не е изгубен, уточни.  

По думите му можем да напрвим хубава рекламна акция и да се обърнем към околните и междинни страни. 

Имаме произлязъл турзимъм като най-желаните дестинации са Гърция и Турция. Никога не съм им гледал на Гърция и Турция като конкуреция, а като сътрудници. От тях може да се учим. Работим интензивно с тях. Има разлика в цените, само че тя не е толкоз огромна. Освен това в Гърция и Турция летният сезон е 8-9 месеца, а при нас е 4 и е обикновено да е по-скъпо при нас, означи още служебният министър на туризма. 

Той разяснява и приемането на бежанци от Украйна. 

Днес в България са влезнали малко над 25 000 души, а за целия интервал на спора над 410 000 души. Програмата за техния банкет беше продължена до края на септември. Искаме да изчакаме и да забележим накъде отиват военните дейности. Интеграцията върви добре, над 7 000 от бежанците към този момент работят. Ще изчкаме до края на август, да забележим по какъв начин се развива обстановката и тогава ще създадем мнение. Ще вземем решение оптимално бързо. Ако понижават бежанците това е добър индикатор, добави още.  
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР