Намираме се в необичайна ситуация от гледна точка на мерките,

...
Намираме се в необичайна ситуация от гледна точка на мерките,
Коментари Харесай

Даниела Дариткова: Да бъдем конструктивни, отговорни и дисциплинирани

Намираме се в необикновена обстановка от позиция на ограниченията, които би трябвало да предприемем. Днес би трябвало да бъдем изключително виновни и солдарни, тъй като за първи път имаме оповестено изключително състояние. Това сподели преседателят на ПГ на ГЕРБ Даниела Дариткова по време на разискването на Закона за ограниченията по време на изключително състояние.

Мисля, че никой не изрича противоречие с належащите ограничения, които би трябвало да се вкарат. Това на този стадий е единственият потвърден механизъм да се спре разпространяването на инфекцията, да се предотвратят леталните изходи. На първо място би трябвало да слагаме опазването на живота и здравето на жителите и този закон да даде опция държавното управление да приведе предписанията на спешния щаб в границите на нормативната уредба. Искаме всички елементи и вероятни провокации да бъдат разказани в съответни текстове. Нека солидарно и отговорно да приемем на първо четене този текст, да определим един максинално къс период през днешния ден - до 18 часа през днешния ден, за оферти преди второ четене и да създаем работна група, в която да бъдат разисквани всички хипотези, тъй като те могат да бъдат изменени всеки миг. Нека да се съберем, да разгледаме предложенията и да търсим решение, което е оптимално задоволително. Особено значимо е в тази обстановка да бъдем виновни, солидарни и да не търсим политически пристрастия, акцентира Дариткова.

Законът за ограниченията при изключителното състояние влиза в пленарна зала

Искам да прикани още веднъж да бъдем градивни, отоговорни и дисциплинирани и да се оправим със законодателната рамка, която да даде опция България да се оправи с епидемията, приключи ръководителят на ПГ на ГЕРБ.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР