Намираме се в момент от историческа важност и това започва

...
Намираме се в момент от историческа важност и това започва
Коментари Харесай

Росен Плевнелиев: Ако няма редовно правителство, цената за България ще бъде жестока

Намираме се в миг от историческа значимост и това стартира да се схваща от политиците, съобщи пред бТВ президентът (2012-2017) Росен Плевнелиев, като акцентира че страната има потребност от постоянно държавно управление.  

По думите му, цената, която ще платим в случай че няма постоянен кабинет и работещо Народно заседание, ще бъде жестока. България е изложена на геополитически напън, прокарва се концепцията за подмяна на парламентарната народна власт с президентска република и към това се прибавя нежеланието на жителите да гласоподават на скорошни избори.

Плевнелиев сподели също, че се приготвя огромен отпор против влизането на България в еврозоната.  

„ В хаоса се раждат чудовища “, уточни той, като предизвести, че в случай че страната ни се трансформира в президентска република, това ще е краят на българската народна власт.     

Експрезидентът обаче означи, че в този момент е по-голям оптимист, в сравнение с при започване на диалозите, тъй като се виждат сигнали за отрезвяване.   

Той означи, че има 95% покриване сред стратегиите на 4 от партиите, даже вижда конституционно болшинство за правосъдна промяна, която може да бъде съгласувана и с Венецианската комисия.

„ Всичко, за което Демократична България се борят, в случай че поемат самодейността, може да го получат “, добави Плевнелиев. По думите му, става дума за всеобхватна правосъдна промяна, не за промяна на един човек.  

Той прикани политическите сили да изберат опцията да имаме мощни институции, а не мощни персони във властта, тъй като първото значи народна власт, а второто може да бъде опасност за нея.      

Според него ще е тъпо, в случай че поради партиен дебелоглав бъдат пропилени опциите,   

Ставаме лесна плячка на непознати имперски ползи, демократичните партии би трябвало да дадат отпор против това, безапелационен е Ръсен Плевнелиев.

Той съобщи, че не се стреми към някакъв пост, желае да може да огледа децата си в очите.  
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР