Намираме се в четвърта вълна в пълния ѝ разгар, след

...
Намираме се в четвърта вълна в пълния ѝ разгар, след
Коментари Харесай

Доц. Кунчев: Тарикати дават по 200-300 лв. и после влизат в болница

Намираме се в четвърта вълна в цялостния ѝ кипеж, след едно известно задържане, за което се надявахме, че е плато, в този момент виждаме, че въпреки и едва, растежът продължава. Това разяснява в "Денят стартира " основният държавен здравен контрольор доцент Ангел Кунчев.

Все още здравната система работи съвсем обикновено, в обособени региони напрежението е по-голямо, знаете за Търговище, където обстановката към този момент се възстановява, Габрово, Русе, Видин, Монтана, Пазарджик.

340-360 на 100 000 са рамките на заболеваемостта в страната. В момента ние сме в центъра на тази вълна на континента, добави доцент Кунчев.

На въпроса дали би трябвало да се затегнат ограниченията, той съобщи: "Винаги могат да се затегнат ограниченията, когато това е належащо и целесъобразно, само че е много мъчително. От една страна, това ужасно доста умори и изнерви хората, от друга - доста хора стартират да подценяват заплахата и са по-малко склонни да вършат жертви поради различен ".

За ниските равнища на имунизация у нас и аргументите за неналичието на предпочитание, доцент Кунчев разяснява:

Аз не знам дали е боязън или поддаване на искрено лъжливи информации и операции, с които е цялостно в обществените мрежи.

Мога да подсигурявам, че до идването в България и влизането в складовете, съхраняването на имунизациите се съблюдава, акцентира доцент Кунчев.

Според него издаването на подправени документи за имунизация е закононарушение. Има лекари, които дават здравето, а някои живота си, има и такива тарикати, които дават по 200-300 лв. и по-късно влизат в болница, разяснява доцент Кунчев.

Идете във Франция и влезте в което и да е кафене без документ. Франция недемократична страна ли е, попита риторично здравният контрольор.

Сертификатите за ваксина още не са безсрочни, чакаме решение на Европейска комисия, добави той.

За момента, за хора без хронични съпътстващи болести данните са, че не е нужна трета доза, изясни доцент Кунчев.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР